Новини от членовете на БФБЛ

10-и юбилеен Маратон на приятелството в Плевен

18 април 2024
10-и юбилеен Маратон на приятелството в Плевен

На 19 май 2024 за десети пореден път ще се проведе Маратонът на приятелството Плевен. Юбилейното издание на събитието предлага богат избор от дисциплини – полумаратон (21,1 км) и маратон (42,2 км), щафета (2 x 10,5 км), детско състезание Fun Run Kids, 3 км безплатен градски крос „Аз мога“ и игри на открито Park+ . 

По традиция десетият маратон в Плевен отново има благотворителна кауза. Тази година тя цели осигуряване на стипендия за студент в Медицинския университет в  Плевен, част от кампанията „Готови за успех“на фондация BCause. 

Десетият Маратон на приятелството в Плевен се организира от водещи фондации и социални предприятия в България, чиято основна мисия е да подкрепят хора в неравностойно положение и с различни способности. PwC, Нестле, Девин, METRO, Фондация BCause, Интерланг са сред дългогодишните партньори на събитието, с което още веднъж показват ролята си на социално отговорни компании и лидери не само в бизнеса, но и в изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще. 

Освен да помага за благородни каузи, Маратонът на приятелството цели да насърчи повече хора, независимо от възрастта и физическите им възможности, да се обърнат към активния начин на живот. 

Повече информация за 10-ия Маратон на приятелството -  https://plevenmarathon.com/

 


Още новини