Новини от членовете на БФБЛ

„Kaufland на Антарктида“ получи злато на BAPRA Bright Awards 2024

08 април 2024
„Kaufland на Антарктида“ получи злато на BAPRA Bright Awards 2024

Кампанията популяризира подкрепата на най-големия ритейлър у нас към Българските антарктически експедиции 

„Kaufland на Антарктида“, реализирана от лидера в ритейла – Kaufland, съвместно с V+O Communication, взе златото в категория „Кампания за корпоративна социална отговорност“ на наградите BAPRA Bright Awards 2024. Кампанията включва множество инициативи, които популяризират както постиженията на българските учени на о. Ливингстън, така и подкрепата на най-големия ритейлър към експедицията.

„Подкрепата ни за Българския антарктически институт е част от усилията на Kaufland България за подпомагане на изследванията на климата. Присъствието ни в Антарктика за втора поредна година е изключително важно за нас. Горди сме с резултатите на българските учени и сме благодарни на проф. Христо Пимпирев за възможността да бъдем част от това невероятно приключение“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност“ в Kaufland България.

Освен златото, екипите на Kaufland България и V+O Communication получиха и сребърно отличие в категория „ESG комуникационна кампания или проект“, за цялостната комуникация на политиката за устойчиво развитие на ритейлъра, която се реализира под мотото „Действията носят промяната“. През последните години компанията приоритизира усилията си по отношение на околната среда, науката и културата и грижата за децата, чрез реализиране на множество проекти, както самостоятелно, така и в партньорство с различни университети, културни институции и представители на НПО сектора.

„Удовлетворени сме, че спечелихме награди в две от категориите, които носят смисъл за устойчивото развитие на бизнеса и обществото. Такива значими проекти се създават именно с партньори като Kaufland, които са смели, амбициозни и поставят стандарти в бизнеса.“ – каза Светлана Савова, управляващ партньор на V+OBulgaria.

Получените награди засвидетелстват позицията на V+O като лидер в сферата на комуникациите в България и на Kaufland като лидер в сферата на ритейла, който реализира множество обществено значими кампании, които водят до положителна промяна.    

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 


Още новини