Новини от членовете на БФБЛ

Новият ресторант на хотел Хилтън работи само с местни производители

28 март 2024
Новият ресторант на хотел Хилтън работи само с местни производители

Със своята „Farm to Fork” концепция, ресторант OXBO залага на изцяло местни доставчици, за да предложи на своите клиенти феерия от вкусове 

Новият ресторант на хотел ХилтънOXBO доближава своите гости до богатството на модерната българската кухня. Следвайки концепцията "From Farm to Fork", която се основава на изцяло местни съставки, ресторантът залага на богатото фермерско наследство на България. По този начин ресторантът гарантира, че всяко ястие в менюто му е комбинация от висококачествени продукти и богати вкусове. 

Демонстрирайки смесица от творчество и изпробвани гастрономически комбинации, OXBO цели да издигне кулинарната сцена в столицата на ново ниво. С устойчиво произведени и изцяло местни продукти, ресторантът поставя нови стандарти за качество и вкус. Освен това, залагайки на български производители за изграждане на своето меню, ресторант OXBO подкрепя българския бизнес и местната общност. 

Интериорът и цялостната визуална концепция на новооткрития ресторант успешно пренасят природния пейзаж от известния „Южен парк“ в периметъра на хотела. Зеленият и естествен интериор на OXBO създава уютна и приветлива атмосфера и подчертава мисията му за опазване на околната среда. 

За любителите на кулинарните приключения, ресторант OXBO планира ежемесечни събития, в чиито епицентър ще бъде модерната фюжън кухня с богата палитра от местни продукти и вкусове. 

Първото събитие от серията ще бъде посветено на висококачествените български вина, представени от един от най-видните български сомелиери – Михаил Марковски. Винената вечеря в OXBO ще се проведе на 28 март от 19:30 ч. и ще съчетае богата селекция изискани местни вина със специално подбраните за повода кулинарни шедьоври на ресторанта. 

За ресторант OXBO:

За любителите на съвременните кулинарни шедьоври ресторант OXBO предлага неповторимо изживяване за сетивата в сърцето на София. Разположен в хотел Хилтън, в непосредствена близост до Южен парк и до известния пешеходен Мост на влюбените, ресторант OXBO София е просторно и модерно място с естествен привкус и продукти, доставени изцяло от местни ферми.  

За хотел Хилтън

Хотел Хилтън София е емблематичен хотел, разположен в сърцето на българската столица. Предлагащ комфортна и приветлива атмосфера, хотелът е известен със своето приятелско обслужване, множество удобства и централно местоположение. Независимо дали посещавате хотела по работа или за почивка, Хилтън София осигурява спокоен и приятен престой, с лесен достъп до близките забележителности, бизнес центрове и транспортни връзки. Със своите уютни помещения за настаняване и разнообразни възможности за хранене хотел Хилтън София е идеалният избор за пътници, които търсят комфортен и удобен престой в града.


Още новини