Новини от членовете на БФБЛ

Шест проекта на неправителствени и пациентски организации спечелиха конкурса на ТЕВА в България "Заедно за здраве"

08 февруари 2024
Шест проекта на неправителствени и пациентски организации спечелиха конкурса на ТЕВА в България "Заедно за здраве"

Шест проекта на неправителствени и пациентски организации спечелиха конкурса на ТЕВА в България "Заедно за здраве"  

Те бяха отличени на специална церемонияДарителската програма

 

Шест от общо 26 проекта на неправителствени и пациентски организации спечелиха конкурса на ТЕВА в България "Заедно за здраве" и бяха отличени на специална церемония.

Финансиране за продължаване на дейности по свои настоящи проекти, свързани с помощ към пациенти и техните семейства получават:

Проект „За по-качествен живот с диагноза рак“ на Българска Асоциация на Хора с Онкологични и други Заболявания „Живот“ (БАХОдЗ „Живот“). Целта на проекта е запазване или възстановяване на психологичния и емоционален статус, физическата активност и социалната адаптация на онкоболните и семействата им в община Хасково.

Проект "Арт-терапевтична и когнитивна рекреация за подобряване на ежедневието на лицата с деменция" на Фондация "Състрадание Алцхаймер България". Целта на проекта е развиването на арт-терапевтична и когнитивна рекреация за подобряване на ежедневието на лицата с деменция в домовете за пълнолетни лица с деменция в Разград и Казанлък.

Проект "Светулка Карнобат" на Фондация "За доброто". Целта на проекта е цялостно преобразяване на детското отделение на болницата в Карнобат.

Проект "СколиХелп" на Фондация "Живот със сколиоза". Целта на проекта е предоставяне на психологическа помощ на деца, възрастни и техните семейства във всички етапи на заболяването.

Проект "Подобряване на качеството на живот и подкрепа за раково болни пациенти" на Сдружение "Интайм Ер Ем". Целта на проекта е подкрепа и образователни кампании на раково болни пациенти в област Смолян.

Проект "Празник на приятелството" на Сдружение „Търговищко дружество за психично здраве”. Целта е подобряване на качеството на живот на хора с увреждания чрез активна подготовка и участие в „Празник на приятелството”.

За да има инициативата още по-голяма добавена стойност и приемственост, печелившите организации от първото издание на програмата връчиха наградите на своите колеги-отличени в „Заедно за здраве“ 2023.

От името на ТЕВА наградите бяха връчени от Радослава Ганозова– асоцииран директор „Комуникации и брандинг“ и Георги Димчов– директор „Здраве и безопасност на работното място и опазване на околната среда“ в завода на ТЕВА в Дупница.

Дарителската програма на ТЕВА „Заедно за здраве“ се провежда за втори път в България. Тя насърчава инициативи, които влияят положително на живота на пациентите и техните семейства – за по-хуманна среда, за по-добра грижа и здравеопазване. Постъпилите проекти се оценяват от специална комисия, която селектира полу-финалистите. Служителите на компанията, чрез гласуване, определят проектите-победители.


Още новини

8 март в Hyatt Regency Sofia

8 март в Hyatt Regency Sofia

Насладете се на нашите специални предложенияв The Scene Rooftop Barи The Revolutionary Dining Room! The Scene Rooftop Bar: Ladies’ Night 8 март Каним Ви да се присъединит......»