Новини от членовете на БФБЛ

Кои са първите 50 отбора, които ще участват в “Игри на волята” по време на “Нестле за Живей Активно! Град 2023”

12 септември 2023
Кои са първите 50 отбора, които ще участват в “Игри на волята” по време на “Нестле за Живей Активно! Град 2023”

Записванията продължават до 19 часа на 15-ти септември, а голямата надпревара се открива в 11 часа на 16-ти септември на площада пред НДК 

10-те предизвикателства, вдъхновени от  “Игри на волята”, ще бъдат построени на 16 септември на площада пред НДК.  Те са адаптирани от експертите, отговарящи за мисиите във  формата, така че да могат да бъдат преминати  безопасно от начинаещи любители, а в същото време да са достатъчно провокативни и забавни и  за по-напредналите във физическата подготовка отбори.  

Специално за най-малките има организиран детски кът с физически забавления, а по-големите деца ще могат безпроблемно да се включат в отборната надпревара.  

Всеки отбор е съставен от максимум 5 човека. Отборите могат да се състезават за големите награди като условието е да преминат успешно и 10-те предизвикателства или да изберат да участват само на отделни локации и да участват за по-малки награди.   

Всички, които не са успели да се запишат предварително за участие, могат да го направят на място, но ще имат възможност се включат след записаните отбори до приключването на  състезателния ден в 15 часа.   

Участниците в маратона Next Level 4км, който е неразделна част от празника на активния живот “Нестле за Живей Активно Град! 2023”  и започва в 10 часа  със стартов пункт на входа на градината на НДК откъм булевард “Фритьоф Нансен”, получават право да участват с отбори в игрите на воля без предварително записване.   

Уменията, които ще трябва да покажат участниците в състезанието са разпределени в разлачните предизвикатества и са за баланс  при ходене на греда, за  ловкост и бързина при предизвикателствата със слалом с  яйце в лъжица, тичане с каски пълни с вода,  слалом с градински колички, за сила и гъвкавост при катерене, скачане с чували и автомобилни гуми,  за издържливост при предизвикателство с дърпане на въже и за съобразителност при подреждане на специален 3D пъзел. 

Участници от предишните сезони на “Игри на волята” ще бъдат на място на 16-ти септември и ще помагат на отборите в тяхната стртегия и представяне.    

За Нестле за Живей Активно

Нестле като лидер в областта на балансираното хранене и активния начин на живот, създава „Нестле за Живей Активно!“ през 2006г. в резултат на водещото убеждение, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки българин. Вече 18г. компанията провежда богат календар ежегодни събития, регионални издания, спартакиади, турнири, среща хората с различни форми активности, дава професионални съвети и насоки за здравословно хранене, промоцирайки физическата активист и балансирания начин на живот. През годините националната инициатива има над 200 партньора, събитията в календара ѝ са посещавани от над 500 000 души и тя е позната за 75% от населението. Спортните звезди Йордан Йовчев и Евгени Иванов са сред посланиците на инициативата, заедно с Тереза Маринова, Маруся Иванова, волейболните надежди от ВК Марица, Катрин Тасева и Екатерина Дафовска, които ежегодно се включват в изданията на “Нестле за Живей Активно” следвайки нейната мисия и мотивирайки още повече хора да водят здравословно ежедневие с повече движение.


Още новини

Kaufland образова децата в Eco Kids Tour с игри срещу разхищението на храна

Kaufland образова децата в Eco Kids Tour с игри ср...

Първият етап на турнето обхвана над 2 хиляди деца в страната Kaufland се включи с образователни игри срещу разхищението на храна на тазгодишното издание на Eco Kids Tour. Над 2......»