Новини от членовете на БФБЛ

Бош България спечели две престижни отличия на Наградите на германската икономика 2022

30 януари 2023
Бош България спечели две престижни отличия на Наградите на германската икономика 2022

 Наградите са в категориите „Голямо предприятие“ и „Социален ангажимент“; Отличията са за приноса на компанията за развитие на бизнес средата в България чрез иновации и за цялостната й корпоративна социално отговорна политика

Бош България бе отличена с две първи места в общо четирите категории на Наградите на германската икономика за 2022 г., присъждани в началото на всяка година от Германо-Българската индустриално-търговска камара. Компанията получи престижното първо място в категория „Голямо предприятие“. Наградата бе връчена от министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов на Томас Мец, управляващ директор на Бош Инженеринг Център София и представител на Бош България. Лена Петкова, финансов и административен директор на Роберт Бош ЕООД, прие отличието в категорията „Социален ангажимент“ (корпоративна социална отговорност).

Наградата „Голямо предприятие“ е признание за Бош България и усилията за осигуряване на нови работни места, развитие за бизнес средата в страната чрез иновации и многобройните програми за повишаване на квалификацията на служителите и инвестицията в изграждане на млади таланти. Само през последните четири години Бош е открила над 500 работни места в България и е осигурила допълнително професионално обучение на екипите си.

„Тази година Бош отбелязва 30 години „Техника за живота“ в България. Компанията ни продължава да расте и да показва, че иновациите са част от нас, от нашето ДНК. Трансформацията на Бош България от продуктов във високотехнологичен бизнес е факт и ние се гордеем с това. Защото всеки от моите колеги има своята специална роля и място в успеха на нашата компания,“ каза при връчването на наградата Томас Мец.

Отличието в категория „Социален ангажимент“ (корпоративна социална отговорност) се присъжда на Бош за инициирането и участието в повече от 15 благотворителни проекта и кампании на обща стойност над 150 000 лева, както и за активния принос на служителите на компанията. „Мога да кажа с радост и гордост, че помагаме на редица социални институции и фондации, както и на уязвими групи в обществото. Сред приоритетите на Бош България е да действа отговорно и в интерес на обществото и околната среда, да инвестира в обучение и образование“, отбеляза Лена Петкова.

Номинираните компании за Наградите на германската икономика 2022 бяха общо 22 в категориите „Голямо предприятие“, „Малко и средно предприятие“, „Социален ангажимент“ (корпоративна социална отговорност) и „Стартъп компания“. Целта на наградите е да допринесат за по-нататъшното развитие на германо-българските икономически отношения и да мотивират компаниите за делови контакти с немски партньори. Изборът на победители на Наградите на германската икономика 2022 бе определен от жури, състоящо се от представители на бизнес средите, обществения живот, политиката и дипломацията.

Група Бош присъства в България от 30 години и има повече от 700служители, включително в неконсолидираните дружества (към 31 декември 2021 г.). През 2021 г. Бош реализира консолидирани продажби от 188 млн. евро (367 млн. лева) в България. Роберт Бош ЕООД е 100-процентово дъщерно дружество на Robert Bosch GmbH със седалище в София, което предлага продукти и услуги от пет направления – Автомобилно оборудване, Електроинструменти, Термотехника, Сградни технологии и домакински уреди чрез БСХ Домакински уреди България ЕООД. През 2019 година Бош откри Инженеринг Център в София, където в момента близо 500 висококвалифицирани софтуерни специалисти разработват иновативни технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране, изкуствен интелект и електромобилност. През 2015 г. Група Бош придоби ProSyst Software GmbH, включително неговото българско дъщерно дружество Просист Лабс ЕООД, водещ международен доставчик на гейтуей и междинен софтуер за Интернет на нещата. През 2016 г. ProSyst Software GmbH и Просист Лабс ЕООД бяха напълно слети в Бош Софтуер Иновейшънс, проименувано в Bosch.IO с над 200 служители в София, някои от които работят в областта на IoT повече от 20 години. 

Допълнителна информация можете да намерите на www.bosch.bg, www.bosch-home.bg,https://bosch.io/ 

Група Бош е водещ световен доставчик на технологии и услуги с около 402 600 служители по целия свят (към 31 декември 2021 г.). През 2021 г. компанията реализира продажби в размер на 78,7 млрд. евро. Дейността на Бош е организирана в четири бизнес сектора: Автомобилни технологии, Индустриална техника, Потребителски стоки и Енергийна и сградна техника. Като водеща IoT компания Бош предлага иновативни решения за интелигентния дом, Индустрия 4.0 и свързаната мобилност. Бош се стреми към устойчива, безопасна и комфортна мобилност. Със своята компетентност в сензорните технологии, софтуера и услугите, както и със собствения си IoT облак, компанията предлага на потребителите си свързани и интердисциплинарни решения от един доставчик. Стратегическата цел на Група Бош е да улесни свързания живот с продукти и решения, които или съдържат изкуствен интелект (ИИ) или са разработени с негова помощ. Бош подобрява качеството на живота по целия свят с иновативни и вдъхновяващи продукти. Ето защо Бош предлага „Техника за живота“. Група Бош включва Robert Bosch GmbH и неговите 440 дъщерни и регионални дружества в 60 държави. Търговските и сервизни партньори, глобалното производство, инженерингът и търговската мрежа на Бош присъстват в почти всички държави в света. 400-те локации на Група Бош в целия свят са въглеродно неутрални от първото тримесечие на 2020. Основата за бъдещия растеж на компанията е нейната иновативна сила. В Бош работят около 76 100 разработчици и изследователи в 128 локации по целия свят, сред които над 38 000 софтуерни инженери. 

Допълнителна информация можете да намерите на www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPress.


Още новини

Мрежата на Yettel става зелена

Мрежата на Yettel става зелена

Yettel и Cetin подписаха 10-годишен договор за доставка на зелена енергия с Електрохолд  Двете компании ще покрият почти цялото си потребление с електроенергия от възобновяеми и......»