Новини от членовете на БФБЛ

За поредна година Fibank подпомогна дейността на Селскостопанската академия

20 януари 2023
За поредна година Fibank подпомогна дейността на Селскостопанската академия

Главният изпълнителен директор на Fibank Никола Бакалов връчи чек за дарение на председателя на Селскостопанската академия проф. дн. инж. Мартин Банов. Дарението е част от дългогодишното успешно партньорство между банката и Селскостопанската академия. Като социално-отговорна компания и най-голямата банка с български капитал, Първа инвестиционна банка застава зад каузата, подпомагаща съхранението и развитието на емблематични за страната ни сортове плодове и зеленчуци.

Инициативата е част от приетата от банката политика за устойчиво развитие и целите й за постигане на нулев отпечатък върху околната среда. Водещ елемент в него е запазване на географското биоразнообразие, водещо до намаляване на въглеродните емисии и вредата върху природата от използването на пестициди. Партньорството между Fibank и Селскостопанската Академия тази година бе обвързано с подмяната на всички дебитни и кредитни карти, издадени от банката, с нови, изработени от напълно рециклируем материал. В дизайните на новите пластики са преплетени изображенията на традиционни български сортове плодове и зеленчуци.

„Изключително ми е приятно да връча този чек на г-н Банов. Надяваме се, че събраните средства ще подпомогнат работата на ръководената от него институция и ще помогнат да съхраним българските сортове плодове и зеленчуци. През годините Fibank е заставала зад много каузи и е подкрепяла различни инициативи, като във всички тях водещото винаги е било да съхраним и популяризираме достойнствата, които има нашата страна“, сподели г-н Никола Бакалов, Главен изпълнителен директор (CEO) и Председател на Управителния съвет на Fibank.

За всяка преиздадена или издадена нова карта през последния месец на 2022 г., Fibank даряваше по 1 лев в полза на Селскостопанската академия, с цел подпомагане на научни разработки за запазване на изцяло българските сортове плодове и зеленчуци. Каузата бе част и от благотворителния календар на Fibank за 2022 г. Концепцията на календара съчета финеса, чистотата и грацията на девойките и момичетата от Българската федерация по художествена гимнастика, които по нестандартен начин позират с традиционни български плодове и зеленчуци, включително и прословутата ни Роза Дамасцена (маслодайна роза).

„Много съм благодарен за добрите партньорски отношения, които изградихме заедно с Първа инвестиционна банка през последните години. Щастлив съм, че има институции като нея, които забелязват и подкрепят усилията, които аз и моите колеги полагаме, за да запазим географското биоразнообразие, с което нашата прекрасна страна разполага“, заяви председателят на Селскостопанската академия, проф. дн. инж. Мартин Банов.

 


Още новини