Новини от членовете на БФБЛ

Екипът на Сиском Инженеринг стартира кауза „Подари подарък с мисия, предай нататък“

08 декември 2022
Екипът на Сиском Инженеринг стартира кауза „Подари подарък с мисия, предай нататък“

Вдъхновени от идеята, че заедно можем да допринесем за по-доброто развитие на социалните предприятия в България и да подкрепим социалното предприемачество, екипът на Сиском Инженеринг стартира кауза с наслов „Подари подарък с мисия, предай нататък“. Основната цел, която си поставяме, е чрез добрия пример да покажем, че ресурсите, посветени на корпоративни подаръци, могат да бъдат насочени към услугите и продуктите, изработени от социалните предприятия и така да популяризираме техните каузи.

За първа пилотна година с радост си партнираме с фондация „Социална чайна“ (https://thesocialteahouse.bg/). Чайната е пространство за чай и билкови напитки, събития, работилници, но най-вече е първо работно място на младежи, израстнали в центрове за настаняване от семеен тип. Тяхната цел е да подкрепят млади хора от проблемна социална и/или семейна среда, като им създадат възможност за независим начин на живот и им дадат инструментите да се изградят в личностно и професионално отношение.

„Подари подарък с мисия, предай нататък“ е кампания, която цели да направи съпричастни към каузите на социалните предприятия нашите клиенти и партньори. Заедно може да насочим ресурси там, където синергичният ефект ще е много по-значим и важен за развитието на обществото и най-вече неговите рискови групи.

Всяка година тематичните корпоративни подаръци на Сиском Инженеринг ще бъдат вдъхновени от идеята за „предай нанатък“, защото силно вярваме, че доброто е заразително и вдъхновяващо!

 


Още новини

Kaufland образова децата в Eco Kids Tour с игри срещу разхищението на храна

Kaufland образова децата в Eco Kids Tour с игри ср...

Първият етап на турнето обхвана над 2 хиляди деца в страната Kaufland се включи с образователни игри срещу разхищението на храна на тазгодишното издание на Eco Kids Tour. Над 2......»