Новини от членовете на БФБЛ

Избрани са първите стипендианти на Kaufland България

28 ноември 2022
Избрани са първите стипендианти на Kaufland България

„Стипендиантската програма“ на най-големия ритейлър у нас стартира през май 2023 г.

Kaufland България избра двама финалисти за новата си програма за развитие на млади специалисти – „Стипендианстка програма 2022-2023 г.“. Те ще станат част от екипа на отдел „Маркетинг“ през май 2023 г. и в продължение на три месеца ще имат възможност да придобият практически знания и умения, които ще подпомогнат бъдещето им кариерно развитие.

Финалистите бяха избрани на база на изпратените CV и мотивационно писмо, както и след решение на казус, близък до ежедневната работа на отдела. Първият участник е Стефани - студентка трети курс „Бизнес администрация с маркетинг и журналистика“ в Американския университет в Благоевград. Вторият е Алекс, който е студент в специалност „Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език“ в Университета за национално и световно стопанство.

По време на обучението си участниците ще получават конкурентно възнаграждение, както и пълния пакет социални придобивки, който Kaufland България осигурява на всички свои служители. След успешно преминаване на програмата, стажантите ще получат и специална допълнителна стипендия.

Kaufland България даде началото на „Стипендианстка програма 2022-2023 г.“ през август тази година. Поради големия интерес компанията реши да удължи срока за кандидатстване с един месец – до 17 октомври. Програмата даде възможност на всеки от избраните кандидати сам да планира кога да проведе стажа си. Единственото условие бе да бъде определен период от три последователни месеца между октомври 2022 и септември 2023 г.

Kaufland България осъзнава своята ключова роля за кариерното развитие на младите хора в страната. Като един от най-големите работодатели компанията задава и изпреварва тенденциите на пазара на труда и разработва програми, чрез които инвестира в млади хора. Сред тях са инициативата „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит, както и „Търговска академия 2022“, която цели да подготви специалисти в дирекция „Търговия и Маркетинг“. Kaufland България е и сред първите компании в страната, която работи и развива програма за дуално обучение. Също така, всяка година между 70 и 100 ученици преминават през дългогодишната практикантска програма на компанията, която осигурява лятна работна практика за пълнолетни ученици.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,7 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.


Още новини