Новини от членовете на БФБЛ

Kaufland България разкрива 100 нови работни места

26 септември 2022
Kaufland България разкрива 100 нови работни места

Екипът на компанията вече наброява над 6 600 души

Kaufland България разкрива 100 нови работни места с отварянето на хипермаркета си в столичния квартал „Горубляне“. От началото на годината до момента компанията е увеличила екипа си с близо 200 души само в София, след като отвори и своя втори хипермаркет в кв. „Младост“. Kaufland предоставя на екипа си от над 6600 души възможности за устойчиво кариерно развитие и много добри условия на труд – конкурентно заплащане и широк пакет от социални придобивки.

Като един от най-големите работодатели в страната, опериращ на територията на 35 града, веригата използва редица иновативни практики в подбора на нови служители, чрез които успя да привлече вниманието на потенциалните кандидати и получи близо 1000 кандидатури.

Kaufland България се грижи да създаде на служителите си във всеки свой магазин добри работни условия и атмосфера с комфортни и просторни социални помещения, удобни касови маси, както и оптимизирана логистика при зареждане на стоките с ергономичните сгъваеми палети за многократна употреба. За приобщаване на новите членове на екипа от хипермаркета в „Горубляне“ Kaufland ще използва „Програма за въвеждане в работата“, която се основава на три стълба – отношение, информация и обучение. Основната й цел е да представи както компанията и нейните бизнес операции, история, култура и придобивки за служителите, така и да създаде чувство за принадлежност на новите служители към една от водещите компании в ритейл сектора у нас.

Kaufland в „Горубляне“ е построен върху терен с обща площ от над 15 000 кв. м., като значителна част от тях наподобяват истински парк. Търговската площ на новия хипермаркет ще е над 2500 кв.м. и това ще е вторият обект на ритейл лидера в столицата, който ще е на два етажа. Сградата отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и ще се захранва със 100% „зелена“ енергия. За обезпечаване на работата му ще се използват екологични алтернативи, които да сведат въглеродните емисии до минимум. Компанията ще продължи интензивната си експанзия и през 2023 г., когато предстои отварянето на още три хипермаркета на веригата.

Запознайте се със свободните позиции и работодателската политика на Kaufland на kariera.kaufland.bg.


За Kaufland България:
 Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.


Още новини