Новини от членовете на БФБЛ

Бош Инженеринг Център София e в ТОП 3 на най-предпочитаните работодатели сред студентите в България

02 август 2022
Бош Инженеринг Център София e в ТОП 3 на най-предпочитаните работодатели сред студентите в България

За три години Bosch ECS успя да се утвърди като едно от най-желаните места за кариерно развитие за студентите и работещите в страната

Бош Инженеринг Център София е в ТОП 3 на най-предпочитаните работодатели сред студентите в България, в катерогия „Компания над 250 служители“, показва независимото проучване Graduate Survey 2022. Пълен списък на компаниите от всички индустрии е публикуван в investor.bg.

Проучването, което класира най-желаните работодатели в България от 2017 г. насам, е единствено по рода си на територията на страната и предоставя шанс на студентите за обратна връзка към работодателите. В проучването попадат назовани от студентите работодатели, оценявани в над 50 характеристики, с цел измерване имиджа на работодателите според желаещите да работят в компанията. За седма поредна година, представители на всички 51 български университети и учащи в чужбина се включиха и дадоха своето мнение за работодателите у нас. Високата оценка е дадена на база широк набор от критерии, сред които репутацията и стабилността на компанията, потенциалът ѝ за развитие, идентифицирането на нови пазарни възможности, добрата работна среда и инвестициите в служителите.

Само за три години от своето създаване Bosch ECS постигна значимо бизнес развитие и се утвърди като един от най-желаните работодатели. Важен фактор за това е нарастващото портфолио от проекти, вече над 60, които предлагат разнообразни възможности за реализация, както на професионалисти с дългогодишен опит и експертиза, така и на млади IT таланти, които започват своята кариера сега.

Bosch ECS е последователен и в подкрепата си за образованието, професионалното развитие и ориентация на младите таланти в IT сферата. Пример е академията за обучение на млади софтуерни специалисти Bosch ECS Career Camp, стартирала през ноември 2021 г., като по време на 4-месечното обучение 80% от курсистите получиха предложение за работа в компанията.

Стремежът към инвестиция в образованието доведе до разширяване на сътрудничеството с Технически университет - София в началото на годината и откриване на нова мултидисциплинарна бакалавърска програма “Интелигентни системи и изкуствен интелект”. Експерти от Бош Инженеринг Център София ще имат водеща роля в специален практически модул „Интелигентни технологии за автомобилната индустрия“.

Дуалното обучение, стажантските програми, работата с университетите са част от добрите дългосрочни практики на Бош Инженеринг Център София. Компанията осигурява на талантливите ученици и студенти възможност за развитие и бъдеще в сферата на най-съвременните софтуерни технологии, които ще оформят бъдещето на автомобилната индустрия.

Бош е водещ световен доставчик за автомобилната индустрия със силни пазарни позиции в различни области. В Бош Инженеринг Център София над 500 талантливи софтуерни и хардуерни специалисти разработват иновативни технологии в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране, изкуствен интелект (AI) и електромобилност. След приноса си в развитието на множество софтуерни функционалности, Центърът продължава да се разраства, като създава цялостни решения в сферата на мобилността.

 


Още новини

Kaufland намалява пластмасата си с близо 30%

Kaufland намалява пластмасата си с близо 30%

Компанията преизпълнява с 4 години целите на глобално ниво   Kaufland отчита спад от 27% в употребата на пластмаса за 2021 г., с което компанията на глобално ниво преизпълняв......»