Новини от членовете на БФБЛ

Huawei дари оборудване за Академията за социално учене и развитие на фондация „За Нашите Деца“

04 юли 2022
Huawei дари оборудване за Академията за социално учене и развитие на фондация „За Нашите Деца“

Технологичната компания подкрепи фондацията при откриването на новия Комплекс за ранно детско развитие в град Пловдив

Huawei Technologies България дари лаптопи, таблети, слушалки и друго оборудване за Академията за социално учене и развитие на фондация „За Нашите Деца“. 

Бих искала да благодаря на Huawei Technologies България за подкрепата, която ни оказват, както и за енергията, която влагат, за да ни помогнат да сбъднем мечтата ни да свързваме хората и да дадем един добър старт в живота на хиляди уязвими деца в нашата страна. С оборудването, което компанията дари ще имаме възможност да организираме онлайн обучения със специалисти от всички краища на света, които да ни помагат в грижите за деца с по-специални нужди, както и да осигурим възможност за най-доброто развитие на малките ни посетители“, каза г-жа Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“. „Вярвам, че нашето сътрудничество ще бъде от огромна полза, както за децата, така и за техните родители, учители и близки, които искат мечтите им да се сбъднат, както и че ще продължи и в бъдеще“, добави г-жа Шалапатова. 

На 29юни в Пловдив беше открит новият Комплекс за ранно детско развитие на фондация „За Нашите Деца“, който осигурява достъп до услуги на деца с трудности в развитието, деца без родителска грижа или настанени в приемно семейство, както и на родители, които са в затруднено положение. Комплексът е изграден на мястото на бивш дом за деца, лишени от родителска грижа и е първият по рода си в областта. 

Комплексът разполага с Академия за социално учене и развитие, която има за цел да осигурява обучения, включително и виртуални, на специалисти по ранно детско развитие от цялата страна и чужбина, както и да подпомага децата да развият своя пълен потенциал, а родителите да придобият нужните умения, за да осигуряват най-добрата грижа.

Когато чух за пръв път за фондацията и научих за тяхната мисия, бях изумен от ентусиазма и енергията, които влагат в работата си. Но най-много ме впечатли фактът, че сбъдват мечти – децата да намерят дом и любов, семействата да намерят подкрепа в моменти на нужда, а родителите да видят напредък в развитието на децата си. Това е емоционална и много отговорна работа, която освен от възхищение има нужда и от подкрепа. Поради тази причина ние от Huawei се гордеем, че сме част от този важен ден и подкрепяме фондация „За нашите деца“, заяви по време на събитието г-н Тери Ли,изпълнителен директор на Huawei Technologies България.

Жестът на технологичната компанията е част от глобалната програма „1000 мечти“, създадена през 2019 г. Програмата има за цел да дари книги, играчки, дигитални устройства и т.н. на детски болници, училища, детски заведения и много други. „С нашето дарение на цифрово оборудване се надяваме да направим връзката между учителите, специалистите, децата и приятели и родители по-лесна, когато нямат възможност да се видят на живо. Технологиите могат да помогнат за ранното детско развитие на децата – за тяхното специфично учене, както и за това на техните родители и учители. Технологиите са мощен катализатор за промяна, сближават хората, правят нашето общество по-ефективно и помагат на нуждаещите се“, добави г-н Ли.

 

Събитието беше подкрепено от местната и държавна власт в лицето на кмета на община Пловдив г-н Здравко Димитров, зам.-министъра на образованието и науката г-жа Мария Гайдарова и зам.-министъра на труда и социалната политика г-н Иван Кръстев.

За Huawei

Основана през 1987 г., Huawei е водещ световен доставчик на инфраструктура за информационни и комуникационни технологии (ICT) и интелигентни устройства. Компанията има повече от 197 000 служители и работи в над 170 държави и региони, обслужвайки повече от три милиарда души по света.

Визията и мисията на Huawei е да предостави цифрови технологии на всеки човек, дом и организация за един напълно свързан, интелигентен свят. За тази цел компанията стимулира повсеместната свързаност и насърчава равния достъп до мрежите; компанията има за цел да предостави облачни услуги и изкуствен интелект до четири краища на земята, за да осигури превъзходна изчислителна мощ там, където е необходима; Huaweiизгражда цифрови платформи, за да помогне на всички индустрии и организации да станат по-гъвкави, ефективни и динамични; предефинира потребителското изживяване с помощта на изкуствен интелект, като го прави по-персонализирано за хората във всички аспекти на живота им, независимо дали са у дома, в офиса или в движение.

За повече информация, моля, посетете www.huawei.com или ни последвайте на:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

 


Още новини

Kaufland намалява пластмасата си с близо 30%

Kaufland намалява пластмасата си с близо 30%

Компанията преизпълнява с 4 години целите на глобално ниво   Kaufland отчита спад от 27% в употребата на пластмаса за 2021 г., с което компанията на глобално ниво преизпълняв......»