Новини от членовете на БФБЛ

Shell организира първия по рода си Shell Café бариста шампионат в България

27 юни 2022
Shell организира първия по рода си Shell Café бариста шампионат в България

Първото издание на Shell Café Бариста Шампионат се проведе в София на 24 юни 2022 г. В рамките на ден 42 състезатели от цяла България премериха сили и умения да приготвят и сервират новото Shell Café с бариста финес. Те бяха селектирани сред най-добрите служители от търговските обекти Shell, които са преминали през различни професионални обучения. Разделени на 14 отбора, баристите се състезаваха в няколко категории и освен талант, демонстрираха и знанията си за кафето, а не на последно място и тактиката си при обслужване на клиенти.

Изкусно направените напитки по време на Shell Café Бариста Шампионат 2022 бяха оценени от 4-членно жури от опитни експерти от кафе бранша и ключови фигури от Shell, които имат отношение към кафето и работят усилено, за да предложат на българските клиенти безкомпромисно качество и обслужване в Shell Café.

Големият победител на Шампионата за 2022 г. стана отборът на Shell Café Бояна с капитан Валери Донев и експертните умения на Ваня Григорова и Сабиха Каранч. Те впечатлиха журито със своите майсторски приготвени напитки в категориите еспресо, млечни кафе напитки и специални напитки, теоретични познания и креативен подход на обслужване. Техни подгласници с демонстрация на отличен вкус, аромат, външен вид, изключително прецизна работа и отборен дух станаха дамите от отбора на Shell Café Опълченска с капитан Ирена Божинова и баристи Надежда Димитрова и Каролина Драганова. Статуетката за трето място грабнаха колегите им от Shell Café Стара Загора - Яница Жеркова, Тихомира Неделчева и Магдалена Господинова.

„Изключително развълнувани сме да организираме първия по рода си Shell Café Бариста Шампионат! Мисията ни с Shell Café е да доставяме емоция. За да бъде тя максимално позитивна, особено определящо е как ще ти бъде поднесено кафето. Когато е с внимание, грижа и усмивка, както правим ние в Shell Café – доброто настроение е гарантирано. Затова съм особено щастлив да видя днес, колко професионално подхождат моите колеги към кафе подготовката и обслуждването и съм сигурен, че това първо издание на Shell Café Бариста Шампионат е само началото. Честито на победителите!“, коментира Венци Барбов, мениджър Негоривни продукти на Shell България.

С инициативата Shell Café Бариста шампионат, Shell прави още една крачка напред в развитието на бизнеса и превръщането си в място, на което не само зареждаме автомобилите си, но и можем да презаредим себе си, с вкуса и аромата на кафе, приготвено с грижа и внимание.

Shell Café е новия международен бранд, който Shell представи тази година и в България и който замени deli by Shell. Shell Café в своите 86 обновени тръговски обекти в цялата страна предлага два бленда от висококачествени кафе зърна, както и нови хранителни продукти и освежаващи напитки. С Shell Café компанията цели да предостави на потребителите не само висококачествени кафе напитки, но и уникално потребителско преживяване. Пиенето на кафе е ритуал и с качественото обслужване и блендове на Shell Café, Shell прави този момент за клиентите си дори по-специален и приятен. За да създаде два собствени специални бленда, с които да зарадва кафе феновете у нас,Shell си партнира със световно признати експерти в производството и печенето на кафе. Днес в обектите на Shell в цялата страна клиентите могат да избират между висококачествените ESPRESSO SIGNATURE BLEND (съдържа 75 % арабика и 25% робуста – средно към тъмно изпечени) и 100% BIO ARABICA BLEND (от 100% био средно изпечена арабика от Централна и Южна Америка).

 

За Shell България ЕАД

Shell е на българския пазар повече от 30 години, като е една от водещите компании в бизнеса с търговия с петролни продукти със своите над 100 търговски обекта. През този период компанията въведе международни стандарти в обслужването, утвърди своите горива като символ на високо качество, наложи Shell V-Power горивата сред най-предпочитаните марки на пазара и разви първата дългосрочна програма за лоялност ClubSmart. За бизнес клиентите Shell България разработи услугата Shell Card за отложено плащане и ефективно администриране на автопарка, която се превърна в пример за удобство и надеждност и e високо ценена за своята добавена стойност.  Всеки месец в търговските комплекси Shell в България се обслужват над 1 милион клиенти, които зареждат гориво и пазаруват в магазините и кътовете за хранене.

Между 2016 и 2021 г. Shell активно участваше в България с дейностите по търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-14 Хан Кубрат“. През 2016 г. Shell сключи договор с 5-годишно лицензионно задължение, включващо провеждане на 3D сеизмично проучване, към което впоследствие и извън това задължение компанията реализира безопасното проучване на сондажен кладенец „Хан Кубрат 1“. В рамките на този период Shell е инвестирала 2 000 000 лв. за подкрепа на местните общности и на образователни проекти в района на Южното Черноморие. Shell помогна за създаването на иновативния научен и енергиен център „ПланетУм“ в Бургас, осигури възобновяема енергийна система на общинския басейн в Созопол, предостави учебно оборудване на училища в Приморско и Царево и финансира строителството и обновяването на детски площадки и спортни игрища в Несебър и Поморие. Освен това Shell подпомогна Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и СУ„ Св. Климент Охридски“ с реновацията на лаборатории и геоложка техника.

От октомври 2017 г. Shell разшири своя бизнес в България, като добави доставката на авиационно гориво към бизнес портфейла си в страната. Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% дъщерно дружество на Shell & MOH Aviation, е доставчик на Летище София.

Компанията се радва на най-високо ниво на обществено доверие в сектора в България, според проведено национално проучване от водещата агенция Kantar през май 2021 г. От стъпването си на пазара у нас Shell налага нови бизнес стандарти в индустрията и пренася на местно ниво своята богата международна експертиза, участвайки активно в диалога по важни теми като енергийния преход в България и превръщайки се в ключов играч, движещ индустрията напред. През последните години компанията прави първи стъпки в България по трансформиране на своя бизнес с цел намаляване, избягване и компенсиране на емисиите.


Още новини