Новини от членовете на БФБЛ

TELUS International Bulgaria отбеляза 10 години от старта на доброволческата инициатива TELUS Дни на подкрепа

19 юни 2022
TELUS International Bulgaria отбеляза 10 години от старта на доброволческата инициатива TELUS Дни на подкрепа

Компанията е инвестирала над 2 милиона лева в развитието на местните общности

TELUS International Bulgaria отбелязва 10 години от началото на най-голямата доброволческа инициатива – TELUS Дни на подкрепа. Събитието „Празник на доброто“ се състоя на 14 юни в градината на Комплекс за ранно детско развитие на фондация „За нашите деца“. Поводът събра представители на граждански и бизнес организации, с които компанията работи през годините за постигане на устойчива положителна промяна в обществото.

За период от 10 години TELUS International Bulgaria подкрепи над 200 благотворителни и образователни организации, оказвайки положително въздействие за над 250 000 души в страната. Социалната инвестиция в местните общности надхвърля 2 милиона лева. Една от приоритетните каузи за компанията е опазването на биоразнообразието чрез спасяване на пчелите, като усилията в тази посока продължават и през тази година.

Сред гостите на събитието бяха Дарън Ентуисъл, президент и главен изпълнителен директор на телекомуникационната компания TELUS, Джефри Пюрит, президент и главен изпълнителен директор на TELUS International и Мерилин Тифтинг, главен корпоративен директор на TELUS International. По време на събитието бяха наградени  одобрените от тази пролет проекти за финансиране от фондация „Обществен борд на TELUS International в България“. Годишно Общественият борд разпределя общо 170 000 лв. за социално значими проекти на неправителстевени организации, фокусирани в здравеопазването, образованието и околната среда.

„Благодарение на “TELUS Дни на подкрепа” успяхме да обновим училища и детски центрове в София и Пловдив, да засадим гора от 12 000 дървета, да реновираме емблематични места като зоопарка в София. Резултатите са впечатляващи. Но за мен като човек, който е бил на място по време на всички тези събития, най-важен е ентусиазмът на всички доброволци, които дариха 40 000 часа труд. Горда съм, че екипът ни не спира да помага за редица каузи, не спря да помага и през последните 2 години, които бяха особено предизвикателни”, сподели Кристина Иванова, главен директор за TELUS International България и вицепрезидент Операциите за Европа.

За приятната атмосфера на събитието се погрижи DJ Панчо, който заедно с петима незрящи младежи създава фондация “Визионер”. Тя има за цел да подобри образованието и професионалното развитие на мотивирани хора с различни способности.

За TELUS International

TELUS International Bulgaria е публично търгувана компания (NYSE & TSX: TIXT) и е най-големият работодател в CX (Customer Experience) индустрията в страната с над 4 200 служители. В глобален мащаб TELUS International има над 68 000 служители в 28 държави.

Компанията предоставя широко портфолио от услуги - проектиране, изграждане и доставяне на дигитални услуги от следващо поколение, AI решения, клиентско обслужване и много други. Компанията е независим доставчик на изнесени услуги и не функционира като локално представителство на своите партньори.

Повече информация: https://www.telusinternational.com/locations/bulgaria

 

 


Още новини