Новини от членовете на БФБЛ

LET’s GO: това не е просто бизнес

17 януари 2022
LET’s GO: това не е просто бизнес

Днес започна кандидатстването за 12-ото издание на LET’s GO: Програма за предприемачество за НПО. Инициативата се организира от Български център за нестопанско право и е насочена към граждански организации, които имат конкретна бизнес идея, която искат да разработят и стартират, но до момента не са го направили.

В рамките на 3 месеца одобрените кандидати ще преминат през поредица от общи и индивидуални онлайн обучителни срещи с ментори от света на бизнеса. Пред тези, които я завършат, се отваря уникалната възможност да представят своите бизнес идеи пред жури в ежегодния конкурс „Най-добър бизнес план на НПО“. Тази година той ще разпредели общ награден фонд от 30 000 лева под формата на инвестиции в бизнес плановете с най-голям потенциал за развитие.

Програмата е отворена също така и за организации, които вече развиват социално предприемачески инициативи, но искат да надградят тази си дейност с изцяло нов или допълващ продукт или услуга, за да бъдат по-конкурентни на пазара. От БЦНП споделят, че всяка история заслужава да бъде чута и смисълът от това е огромен. Последните 11 издания на Програмата доказаха, че развиването на стопанска дейност не само дава възможност на организациите да намират нови начини, по които да разкаPват за себе си и своите мисии, но също така осигурява нещо много важно за тяхното съществуване и развитие – устойчивост.

Крайният срок за кандидатстване с проектни идеи е 15 февруари 2022 г.

Повече информация ще откриете на сайта на Български център за нестопанско право.

Програмата се организира от Български център за нестопанско право с подкрепата на фондация "Америка за България", УниКредит Булбанк, TELUS International Europe и Аксенчър България.

Фондация Български център за нестопанско право (БЦНП),  създаден през 2001 г., е част от мрежата на Международния център за нестопанско право (ICNL) и Европейския център за нестопанско право (ECNL), които работят в повече от 100 страни по света с цел защита на правото на сдружаване и развитие на правната рамка за гражданските организации. Мисията на организацията е да оказва подкрепа при изработване и прилагане на закони и политики с цел развитие на гражданското общество, гражданското участие и доброто управление в България. Сред основните вярвания на фондацията е идеята, че развитието на правната рамка на нестопанските организации е основен механизъм за създаване на независимо и проспериращо гражданско общество.


Още новини

„Орехите“ на „Месомания 2022“

„Орехите“ на „Месомания 2022“

Тази година колбасите на популярната марка станаха първите в България с TÜV NORD сертифкат за контролирано качество при производителя За поредна година месните деликатеси „Орехи......»

Новото издание на курса “Finance for non-finance professionals” стартира на 17 ноември

Новото издание на курса “Finance for non-finance p...

Всеки успешен мениджър се нужда от основни знания по финансово и управленческо счетоводство, за да може да управлява ефективно. Именно поради тази причина курсът цели да развие фин......»