Новини от членовете на БФБЛ

Ваня Иванчева става изпълнителен директор на Shell България

20 декември 2021
Ваня Иванчева става изпълнителен директор на Shell България

Ваня Иванчева поема поста изпълнителен директор на Shell България от 1 януари 2022 г. Тя е част от компанията над 20 години, а освен новата ръководна функция, която ще заема, остава и в досегашната си роля – старши финансов съветник в Shell за Централна и Източна Европа.

Кариерата на Ваня Иванчева в Shell България започва през 1997 г., като през годините тя заема различни позиции в отдел „Счетоводна отчетност“ и „Финансов анализ търговски обекти“ за България. От 2007 г.  тя поема различни регионални позиции в ЦИЕ в областта на оценка на инвестиционните проекти на Shell, планиране и контрол на представянето на бизнеса, стандартизация и трансформация на финанси в региона. От 2015 г. Ваня Иванчева е член на ръководния екип на Shell България, а към момента ръководи и успешен екип от финансови анализатори от страните в Централна и Източна Европа.

„Изключително горда и щастлива съм да поема поста изпълнителен директор на Shell България. Безспорно, освен признание, това е и огромна отговорност и вярвам, че заедно с отдадения екип на компанията ще успея да надградя успехите, постигнати досега, така че Shell да продължи да бъде лидер у нас и символ на доверие и качество“ – коментира Ваня Иванчева, изпълнителен директор на Shell България.

Ваня Иванчева поема поста от Камелия Славейкова, която изключително успешно ръководи бизнеса на компанията у нас през последните 13 години. За този период тя успя да разшири портфолиото от бизнеси на компанията в страната и да засили позициите на България в Групата Shell, да постигне отлична репутация на компанията и да я утвърди като лидер на мнение в индустрията и ключов играч по важни за страната ни и енергийния сектор теми. Камелия Славейкова остава председател на борда на директорите на Shell България и мениджър корпоративни отношения в компанията и ще продължи активно да работи за нейното успешно развитие у нас.

 

***

За Shell България ЕАД

Shell е на българския пазар от 30 години, като е една от водещите компании в бизнеса с търговия с петролни продукти със своите над 100 обекта. През този период компанията въведе и утвърди високотехнологичните горива Shell V-Power, услугата euroShell Card за отложено плащане и ефективно администриране на автопарка на бизнес клиентите, както и програмата за лоялност ClubSmart. Всеки месец в търговските комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти.

 

Между 2016 и 2021 г. компанията Shell разшири своето бизнес присъствие в България и навлезе с дейностите по търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-14 Хан Кубрат“. През 2021 г. Shell  сключи договор с 5-годишно лицензионно задължение, включващо провеждане на 3D сеизмично проучване в допълнение към безопасното проучване на сондажен кладенец „Хан Кубрат 1“. В рамките на този период Shell е инвестирала 2 000 000 лв. за подкрепа на местните общности и на образователни проекти в района на Южното Черноморие. Shell помогна за създаването на иновативния научен и енергиен център „ПланетУм“ в Бургас, осигури възобновяема енергийна система на общинския басейн в Созопол, предостави учебно оборудване на училища в Приморско и Царево и финансира строителството и обновяването на детски площадки и спортни игрища в Несебър и Поморие. Освен това Shell подпомогна Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и СУ„ Св. Климент Охридски“ с реновацията на лаборатории и геоложка техника.

 

От октомври 2017 г. Shell разшири своя бизнес в България, като добави доставката на авиационно гориво към бизнес портфейла си в страната. Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% дъщерно дружество на Shell & MOH Aviation, е доставчик на Летище София.


Още новини