Новини от членовете на БФБЛ

Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България Илия Гърков е „Мистър Икономика 2021“

02 декември 2021
Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България Илия Гърков е „Мистър Икономика 2021“

„Поздравления на всички Вас за това, че през последните две години успяхте да покажете, че сте достатъчно смели, за да инвестирате в бизнеса си, достатъчно креативни и иновативни, за да превъзмогнете страха от неизвестното и от това как ще живеем в утрешния ден, и ни дадохте перспектива да вярваме, че бъдещето е зелено, светло и дигитално“, с тези думи министърът на икономиката Даниела Везиева връчи най-голямата награда „Мистър Икономика 2021“ за приноса на проф. д-р инж. Илия Гърков за успешното и устойчиво развитие на минните дружества, които той ръководи.

На гала-церемонията в София Тех Парк, организирана от списание „Икономика“, изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България беше отличен за приноса си в:

  • развитието и модернизирането на минната индустрия,
  • за нововъведенията в двете дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград,
  • за грижата и инвестициите в общностите, където компаниите развиват дейността си.

Въпреки предизвикателствата от последната година, двете дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в България продължиха с грижа към хората и общностите да осъществяват дейността си. Служителите запазиха работните си места и продължиха редовно да получават заплати. Бяха предприети навременни мерки за овладяване разпространението на вируса. Благодарение на отговорността на всички работещи в двете дружества и грижата за хората от страна на ръководството, компаниите се запазиха.

„Благодарен съм на хората, които ме номинираха и на управителния съвет на КРИБ за признанието. Най-много обаче искам да благодаря на целия екип на „Дънди Прешъс Металс“ в България и на хората, които всеки ден са на работа, показващи какво значи минно-добивната индустрия. В България има място за тежкия бизнес.

Желая Ви идната година да бъде още по-успешна за всички и нека направим избора на журито още по-труден. Успех!“ - с това завърши проф. д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент и изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ в България.

 


Още новини

LET’s GO: това не е просто бизнес

LET’s GO: това не е просто бизнес

Днес започна кандидатстването за 12-ото издание на LET’s GO: Програма за предприемачество за НПО. Инициативата се организира от Български център за нестопанско право и е насочена к......»