Новини от членовете на БФБЛ

Lidl представя резултатите от програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“

23 ноември 2021
Lidl представя резултатите от програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“

Щастливи сме да споделим с вас резултатите от програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“. За първите три издания (2017-2019 г.) успяхме да:

• Подкрепим 73 проекта на граждански организации в цялата страна;

• Дарим общо 545 172 лева;

• Достигнем до над 256 хил. души – число, което поради естеството на проектите и до този момент продължава да расте.

Повече информация можете да откриете в Картата на въздействието, която създадохме специално, за да оценим в по-голям детайл въздействието от реализираните проекти по региони.

Тази година приключи и четвъртото издание на инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“, в което даряваме 170 000 лева на 23 проекта в цялата страна, разделени в три тематични области:

• Образование – 12 проекта;

• Околна среда – 6 проекта;

• Култура и историческо наследство – 5 проекта.

Така общият фонд, който ние от Лидл България даряваме за периода 2017-2021 г. по програмата, възлиза на над 715 000 лева.

Инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ има за цел да допринесе за един по-качествен и пълноценен живот на хората от различните региони в страната. Реализираме я в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Тя е много важна за целия ни екип и влагаме в нея не само много време и ресурси, но и много емоция. Най-голямото ни вдъхновение е, когато виждаме многобройните кандидатури, които получаваме, и успешните резултати от подкрепените граждански проекти.


Още новини

Време е за Christmas Diamonds

Време е за Christmas Diamonds

На 10, 11 и 12 декември в офиса на Unique Estates на ул. "Оборище" 10 ще се проведе ексклузивно диамантено събитие Christmas Diamonds, на което Unique Estates е домакин и основен п......»

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

Първа, втора, трета, четвърта… вълна на коронавируса. А междувременно и вълнообразно животът продължава и FMCG секторът поема по нови пътища.   В поредното издание на „Рекламен пол......»

Петър Андронов е „Банкер на годината“

Петър Андронов е „Банкер на годината“

На церемония, организирана от в. „Банкер“, Петър Андронов беше избран за „Банкер на годината“ за пети път в своята кариера. Наградата беше връчена от Кирил Петков, бивш министър на......»