Новини от членовете на БФБЛ

Giving Friday – dm дарява 3% от дневния си оборот на 26.11.

23 ноември 2021
Giving Friday – dm дарява 3% от дневния си оборот на 26.11.

На 26.11.2021 г. даряваме 3 % от направения оборот на SOS Детски селища в полза на Звено “Майка и дете”.

Чувствате ли се по-скоро дарител, отколкото търсач на отстъпки? Обичате ли повече да подарявате за Коледа отколкото да получавате? Ние от dm също споделяме това чувствo и ето защо превръщаме за трета поредна година традиционния Black Friday в Giving Friday. Под надслов #givingisthenewblack на 26.11.2021 ще дарим 3% от дневния си оборот за избрана от нас кауза.

От къде идва понятието Black Friday?

По традиция в Америка всеки четвърти четвъртък от месец ноември се празнува Денят на благодарността. Петъкът след това е винаги почивен ден и американците го използват, за да купят първите подаръци за Коледа. За търговците това означава по-високи печалби или т.нар. „черни цифри в оборота“, които наред с пълните улици с хора, облечени в тъмни дрехи, са допринесли за наименованието „черен петък“ или „Black Friday“.

Дарител вместо „ловец на отстъпки“

Днес милиони потребители по целия свят трескаво следят офертите на големите търговски вериги. За да насърчат повече хора да пазаруват, търговците предлагат големи отстъпки, достъпни само в този ден. Последна тенденция и алтернатива на консуматорския дух на Black Friday обаче, е световни брандове да застават зад идеята, че Коледа е преди всичко време да даряваме. Ето защо и ние от dm ще дарим 3% от дневния си оборот за едно добро дело.

Заедно да направим добро – коя е нашата кауза?

И тази година събраните на 26.11.2021 средства ще бъдат дарени на SOS Детски селища в полза на Звено „Майка и бебе“.

През изминалата 2020 година събраните на 27.11.2020 средства на стойност 17 000 лева от кампанията GIVING FRIDAY отново бяха дарени на SOS Детски селища в полза на Звено „Майка и бебе“.

В края на м. януари 2020 успешно завърши социалната кампания на dm България и SOS Детски селища в подкрепа на българските деца „Дари любов с babylove”, която стартира на 01.09.2019. В рамките на пет месеца при всяка покупка на пелени, гащички и протектори за матрак от dm марката babylove, 0,30 лв. отиваха за дарение на SOS Детски селища. Така общата сума на дарението се равнява на 10 000 лв. и е изцяло в полза на Звено „Майка и бебе“ в Габрово, което подкрепя млади майки и бременни жени, предоставяйки им временно настаняване.

За SOS Детски селища България

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск.

В продължение на почти 30 години Сдружение SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа и деца в риск да загубят закрилата на своите родители. Сдружението предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството и активно се застъпва за правата на децата и младежите.

За Звено "Майка и бебе" към SOS Детски селища България

SOS звено „Майка и бебе” предоставя временно настаняване до 6 месеца на бременни жени и майки в риск да изоставят децата си, насърчава родителската привързаност, подпомага младите майки чрез социално, психологическо и юридическо консултиране и подкрепа. Обща цел на програмата е предотвратяване на изоставянето и настаняването в институция на децата от 0 до 3 години и да ги предпази от ситуации, застрашаващи сигурността, здравето и развитието им до шест месеца.

 

#GIVINGISTHENEWBLACK


Още новини

Време е за Christmas Diamonds

Време е за Christmas Diamonds

На 10, 11 и 12 декември в офиса на Unique Estates на ул. "Оборище" 10 ще се проведе ексклузивно диамантено събитие Christmas Diamonds, на което Unique Estates е домакин и основен п......»

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

Първа, втора, трета, четвърта… вълна на коронавируса. А междувременно и вълнообразно животът продължава и FMCG секторът поема по нови пътища.   В поредното издание на „Рекламен пол......»

Петър Андронов е „Банкер на годината“

Петър Андронов е „Банкер на годината“

На церемония, организирана от в. „Банкер“, Петър Андронов беше избран за „Банкер на годината“ за пети път в своята кариера. Наградата беше връчена от Кирил Петков, бивш министър на......»