Новини от членовете на БФБЛ

Ново дръвче за всяка дигитално открита сметка в Райфайзенбанк

20 октомври 2021
Ново дръвче за всяка дигитално открита сметка в Райфайзенбанк

Инициативата в партньорство с Гората.бг ще допринесе с хиляди нови засадени дървета само за една година.

Райфайзенбанк ще бъде първата банка в България, която ще осигурява засаждането на едно дръвче за всяка сметка, която клиент открие дигитално. Благодарение на кампанията на банката се очаква да бъдат засадени хиляди широколистни и плодни дървета в цялата страна. Инициативата се осъществява в партньорство с фондация Гората.бг, която до момента е засадила 1.4 млн. дръвчета на 2 млн. кв.м., а в инициативите им са взели участие 200 000 души. Клиентите, които си открият сметка онлайн, ще получават електронно удостоверение за приноса им към околната среда. Първото засаждане на фиданки за тази година ще се състои в края на октомври и е съобразено изцяло с подходящия период за целта. В събитието ще се включат служители на банката и студенти от СУ.

"През тази година отчитаме двойно увеличение на дигитално откритите сметки спрямо миналата, защото е бързо, сигурно, удобно и по-евтино. Откривайки си сметка онлайн, клиентът прави и своя малък зелен принос, защото така се пести хартия. Искаме да надградим това, като заедно помагаме за засаждането на ново дръвче за всяка дигитално открита сметка. Така можем да оставим своя още по-силен зелен отпечатък", казва Ани Ангелова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк с ресор Банкиране на дребно.

Райфайзенбанк предлага за дигитално откриване разплащателни сметки с карта Debit Mastercard или VISA, както и четири различни пакетни продукта, които могат да се заявят и открият изцяло дистанционно – Сметка ОНЛАЙН, Сметка За заплата, Сметка за всеки ден, Сметка За студенти и младежи. Те са предпочитани от клиентите, тъй като са с по-изгодни и удобни в сравнение със стандартните сметки и имат по-ниски разходи за теглене от банкомат, преводи и други ежедневни банкови операции. Нова сметка може да се заяви от сайта на банката и от мобилното приложение RaiMobile.

Заради изключително улеснения процес и възможността да се открие сметка без да си досегашен клиент на банката, все повече клиенти предпочитат мобилното банкиране. Статистиката на банката показва още, че почти всички електронно открити сметки през последните 2 години са заявени през мобилно устройство.

 

 


Още новини

Време е за Christmas Diamonds

Време е за Christmas Diamonds

На 10, 11 и 12 декември в офиса на Unique Estates на ул. "Оборище" 10 ще се проведе ексклузивно диамантено събитие Christmas Diamonds, на което Unique Estates е домакин и основен п......»

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

Първа, втора, трета, четвърта… вълна на коронавируса. А междувременно и вълнообразно животът продължава и FMCG секторът поема по нови пътища.   В поредното издание на „Рекламен пол......»

Петър Андронов е „Банкер на годината“

Петър Андронов е „Банкер на годината“

На церемония, организирана от в. „Банкер“, Петър Андронов беше избран за „Банкер на годината“ за пети път в своята кариера. Наградата беше връчена от Кирил Петков, бивш министър на......»