Новини от членовете на БФБЛ

Идънред България се включи в дарение към Клиниката по детска хирургия на "Пирогов"

13 юли 2021
Идънред България се включи в дарение към Клиниката по детска хирургия на "Пирогов"

Идънред България добави 7 069.40 лв. към средствата, събрани от 5KM Run за Клиниката по детска хирургия на Пирогов

 Благотворителното щафетно бягане на Идънред България – Edenred RUN 2021, добави 7 069.40 лв. към средствата, събрани от благотворителната кампания на 5KM Run за 2021 г. Така бе събрана общата сума от 26 104.85 лв. Средствата вече са дарени за закупуване на хирургични инструменти за Клиниката по детска хирургия на УМБАЛСМ Пирогов.

Клиниката по детска хирургия е най-голямото специализирано звено в България, извършващо целия обем от диагностична и хирургична дейност в областта на детската хирургия. Заведението разполага с 55 легла, обособени в няколко отделения. Там денонощно се извършва диагностика и лечение на всички детско-хирургични заболявания за пациенти от 0 до 18 години от цялата страна.

По думите на доц. Христо Шивачев, началник на Клиниката по детска хирургия в най-голямата спешна болница в България, споделени пред 5KM Run: „Хирургичният инструмент е продължение на ръката на хирурга. Той е изпълнение на неговата мисъл и воля, които винаги са посветени на бързото и успешно възстановяване на малкия пациент. Инструментите в Пирогов, не са подменяни от години! Инструментариумът за новородени трябва да отговаря на най-високите изисквания за нежност, прецизност и надеждност, защото при новородените бебета всичко е толкова фино и нежно, че не търпи ненужната сила и грубост.“

Идънред България прегърна каузата на 5KM Run за оборудване и осъвременяване на апаратура в Клиниката по детска хирургия на УМБАЛСМ Пирогов. Затова организирахме благотворително щафетно бягане за своите клиенти и партньори - Edenred RUN 2021, което се проведе на 16.06 в Борисовата градина в София. Интересът тази година беше много голям, като събитието събра 232 участници от 23 компании от различни бизнес сектори, които пробягаха 700 км в подкрепа на благотворителната кауза. Цялата сума, събрана от таксите за участие, беше дарена за каузата.

Като отговорна компания, дарителството е изключително важно и е сред основните ценности на Идънред България. Ежегодно избираме каузи и проекти със социална насоченост, които да подкрепим. Затова сме изключително щастливи и благодарни, че нашите служители, клиенти и партньори откликнаха и се включиха с готовност към тазгодишната благотворителна кампания.

Заедно доказахме, че можем повече! Сърдечно благодарим на всички участници!


Още новини

Курсът „Stress Management“ на Академията на PwC  разкрива ефективни методи за управление на стреса

Курсът „Stress Management“ на Академията на PwC р...

Един от най-предпочитаните курсове на Академията на PwC „Stress Management” се завръща с ново издание през септември. Монахът Ши Хенг Й от Манастира Шаолин ще посети София специ......»