Новини от членовете на БФБЛ

Теленор стартира мащабна информационна кампания за 5G

29 април 2021
Теленор стартира мащабна информационна кампания за 5G

Компанията представи специална уеб секция, на която потребителите ще открият отговори на всички най-често задавани въпроси, свързани с новата технология

Теленор България обяви старта на мащабна информационна и  обучителна кампания за новата мобилна технология 5G. Кампанията цели да представи 5G на крайните потребители в детайл и да отговори на всички важни въпроси, свързани с петото поколение клетъчна мрежа. 

За целта компанията създава специална уеб секция, достъпна на www.telenor.bg/5G, където потребителите могат да намерят отговори на въпроси като какво е 5G, как се внедрява, какви са предимствата и какви са необходимите условия за нейното използване.

В специално създадения Център за знания (Knowledge Hub) телекомът ще публикува актуални информационни и обучителни материали под формата на статии, видео презентации и мнения от експерти. Освен това, операторът стартира и активна комуникация с потребителите на тема 5G. Всички клиенти могат да задават своите въпроси, свързани с 5G, на имейл адрес 5g@telenor.bg или на официалните профили на Теленор във Facebook и Тwitter, като телекомът се ангажира да отговаря на въпросите в най-кратки срокове.

“В Теленор осъзнаваме важната роля, която мобилните оператори имат в развитието на технологичния свят и иновациите. Петото поколение мрежа ще бъде катализатор на редица икономически и обществени процеси и ние искаме потребителите да са част от този процес. Именно заради това вярваме, че кампанията ни е нужна и актуална и ще допринесе за въвеждането на 5G в България по устойчив, разбираем и ориентиран към крайния клиент начин”, каза Богдан Узелац, главен търговски директор на Теленор България. 

Официалният търговски старт на 5G мрежата на Теленор е на 10 юни. До лятото компанията ще покрие големите градове и основните морски курорти, като ще продължи да разширява 5G покритието, добавяйки нови локации.  Целта на телекома е  до средата на 2022 г. да се утвърди като лидер по отношение на покритие на 5G мрежата и качество на клиентското изживяване.

Този месец Теленор спечели за четвърти пореден път сертификат за качество на мрежата Best in Test от международната независима консултантска компания umlaut. Плановете на Теленор за развитие на последното поколение телекомуникационна мрежаса изцяло фокусирани върху клиентите и техните потребности от съвременни телекомуникационни услуги. Целта на Теленор е да стартира своята 5G мрежа с напълно изградена екосистема от всички задължителни елементи, за да осигури на своите клиенти първокласно 5G изживяване.

Повече информация, актуални новини и детайли относно 5G технологията може да намерите в „Център за знания“, както и на официалната Facebook страницата и Twitter профил на Теленор.

За повече информация можете да ни следите в LinkedIn, Facebook, Instagram и на telenor.bg

Теленор България

Теленор България, част от PPF Group, е водеща телекомуникационна компания, предоставяща модерно мобилно изживяване и свързаност на световно ниво на над 3 милиона потребители. Клиентите на Telenor се възползват от ненадмината по своето качество мрежа, четирикратен носител на сертификата Best in Test, от несравнимо клиентско преживяване и уникална комбинация от цифрови услуги, мобилни технологии и развлекателни решения. Теленор има водещ в сектора на телекомуникациите подход за създаване на стойност за потребителите и инвестиции в технологии от ново поколение, водещи до положително въздействие и промяна за обществото и околната среда.

 

PPF Group

PPF Group е международна инвестиционна компания с инвестиции в множество индустрии като финансови услуги, телекомуникации, биотехнологии, недвижими имоти и машиностроене. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност 44 милиарда евро, като за организацията работят 98 000 души в (към 30 юни 2020 г.), и оперира в 25 страни в света.

 


Още новини

Първи брой на Unique Estates  Life Global View

Първи брой на Unique Estates Life Global View

Априлската зеленина става все по-плътна, а заедно с развитието на младите листа се отварят и нашите хоризонти. В броя Spring/Summer сме вложили идеята за широта – и на очакванията,......»