Новини от членовете на БФБЛ

Kaufland България стана домакин на инициативата „Мениджър за един ден“

24 март 2021
Kaufland България стана домакин на инициативата  „Мениджър за един ден“

В първия онлайн формат компанията подпомогна млади участници в разработване на проект за кариерно ориентиране на ученици от 10-и до 12-и клас

Kaufland България стана част от тазгодишното онлайн издание на „Мениджър за един ден“, в което специалисти от компанията бяха домакини на екип от мотивирани ученици с интерес в областите на човешки ресурси, работодателска марка и корпоративни комуникации.

Компанията даде възможност в рамките на един ден участниците от различни точки на страната да работят в група, да анализират и обсъждат информация, разработвайки проект по предварително зададен казус. Представянето на готовия продукт пред мениджърите от KauflandБългария беше на тема „Изграждане, позициониране и комуникация на програма за кариерно ориентирани за ученици от 10-и до 12-и клас.“

В ролята на ментори, мениджъри и експерти на Kaufland представиха успешни практики и инструменти от работата на компанията в съответните области и ръководиха успешното разработване на проекта от учениците. Участието в инициативата развива меките умения на младите хора, засилва тяхната увереност в собствените им сили, но и дава ценни практически насоки в избрани от участниците теми - от страна на експертите на търговската верига.

Kaufland България става част от инициативата „Мениджър за един ден“ през 2019 година, осъзнавайки своята роля като един от най-големите работодатели в страната и като важен икономически фактор за развитието на националната и местна икономика и на пазара на труда у нас. Компанията прилага успешни и дългосрочни практики в управлението на своя човешки ресурс, като грижата за служителите и тяхното кариерно развитие са сред водещите приоритети в работодателската политика на веригата.

Компанията предлага и развива редица кариерни програми, насочени към млади хора, чрез които им помага да направят първите крачки в своя професионален път - стажантска програма, програма за дуално обучение и лятна практикантска програма. През 2018 г. Kaufland България даде началото и на най-мащабния си и иновативен проект "Управители на бъдещето". Програмата е насочена към хора с образование и с малък или без опит – дипломанти от университети или студенти, на които предстои да се дипломират в следващите няколко месеца. След 12-месечно обучение в различни звена на компанията младите специалисти получават възможност да заемат експертна или ръководна позиция в компанията.

Професионалисти от почти всяка сфера на дейност могат да намерят реализация в структури на търговската верига – от продажби и търговия, през счетоводство, строителство, финанси, логистика до маркетинг и човешки ресурси.

Kaufland България предлага на своите служители сигурно работно място и коректно отношение, осигурявайки им множество възможности за професионално и личностно развитие, международен опит, атрактивно възнаграждение и богат пакет от социални придобивки, гъвкаво работно време, програма от обучения и семинари, която целогодишно се обогатява и надгражда.

В началото на 2021 Kaufland България бе сертифицирана – за трета поредна година – и като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute. Компанията получи две отличия и в тазгодишното издание на Employer Branding Awards на b2b Media. Компанията беше обявена за Employer Brand Leader на годината и спечели I-во място в категорията „Employer Branding Idea (in pandemic times)“ за реализирането на кампаниите „АзПомагам“ и „Разчитайте на нас“, с фокус върху своите служители с техните най-силни качества и висок професионализъм. С превръщането на хора от различни отдели в лица на кампанията, Kaufland засвидетелства още веднъж своето уважение към труда на екипа си, благодарение на който търговската верига продължава да бъде водеща в сектора и да следва своята визия за сигурен работодател.

Повече за работодателската политика на компанията можете да научите на kariera.kaufland.bg            

За KauflandБългария:Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители.Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева. Вижте повече на www.kaufand.bg

 


Още новини