Новини от членовете на БФБЛ

Теленор подкрепя „Часът на Земята“ за тринадесета поредна година

26 март 2021
Теленор подкрепя „Часът на Земята“ за тринадесета поредна година

Теленор ще подкрепи инициативата на международната природозащитна организация WWF „Часът на Земята“ за тринадесета, поредна година. В рамките на ежегодното събитие, милиони хора и организации в цял свят изключват електроуредите и осветлението си в знак на съпричастност към борбата с климатичните промени. „Часът на земята“ цели да покаже, че заедно можем да се справим с предизвикателствата пред нас и околната среда. Затова тази година WWF посвещава събитието на опазването на мечките в България.

Утре, 27 март, от 20:30 до 21:30 часа, Теленор ще изключи осветлението в административните си сгради, а търговските обекти на оператора в цялата страна ще преминат в режим на слабо осветление. В режим на работа ще останат системите, осигуряващи безпроблемното функциониране на мобилната мрежа и обслужването на клиенти на компанията.

Освен участник, компанията е и активен посланик на инициативата. Всяка година Теленор провежда и специална комуникационна кампания в социалните мрежи, както и сред своите служители и партньори, призовавайки повече хора да се включат в инициативата и да покажат своята загриженост за бъдещето на планетата.

През март Теленор реализира и друга инициатива в подкрепа на зелена кауза. Кампанията на оператора за закупуване на разопаковани телефони и смарт джаджи ще подкрепи създаването на дом за царския орел. До края на март телекомът провежда акцията за продажба на разопаковани устройства в своя онлайн магазин, като за всяко закупено устройство ще бъдат дарявани по 10 лeва в подкрепа на създаването и поддържането на гора, която да се превърне в местообитание за гнездене на царския орел. Гората, която предстои да бъде залесена, се намира в защитената зона „Сакар“, в района на Тополовград. Царският орел е застрашен от изчезване вид, чиято популация у нас постепенно се увеличава, благодарение на дългогодишните усилия на БДЗП. За първите три седмици от инициативата са закупени повече от 300 устройства, а кампанията ще бъде активна до 31 март, така че всеки желаещ има още няколко дни на разположение да избере и закупи устройствос кауза.

Теленор реализира дългосрочна стратегия за екологична устойчивост, целейки непрекъснато да намалява отпечатъка си върху околната среда. Компанията прилага устойчиви политики с екологична насоченост, чрез които освен, че се грижи за природата и природните ресурси, цели да повишава информираността и екологичната култура на служителите си и тяхното ангажиране със зелени идеи. Повече може да откриете в годишния Доклад за устойчиво развитие.


Още новини

Време е за Christmas Diamonds

Време е за Christmas Diamonds

На 10, 11 и 12 декември в офиса на Unique Estates на ул. "Оборище" 10 ще се проведе ексклузивно диамантено събитие Christmas Diamonds, на което Unique Estates е домакин и основен п......»

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

Първа, втора, трета, четвърта… вълна на коронавируса. А междувременно и вълнообразно животът продължава и FMCG секторът поема по нови пътища.   В поредното издание на „Рекламен пол......»

Петър Андронов е „Банкер на годината“

Петър Андронов е „Банкер на годината“

На церемония, организирана от в. „Банкер“, Петър Андронов беше избран за „Банкер на годината“ за пети път в своята кариера. Наградата беше връчена от Кирил Петков, бивш министър на......»