Новини от членовете на БФБЛ

Нестле България спестява на българската природа 188 литра вода всяка минута

22 март 2021
Нестле България спестява на българската природа 188 литра вода всяка минута

Компанията оптимизира своите производствени практики във фабрика София и демонстрира своя ангажимент към опазването на водните ресурси

Нестле България отбелязва Международния ден на водата със специално видео от фабриката си в София, в което споделя добрите практики в своето производство и културата за опазване на водните ни ресурси на своите служители. Компанията продължава да инвестира в иновативни технологии и индустриално оборудване, които са благоприятни за околната среда и водните ресурси - спрямо 2010-та година Нестле България е намалила потреблението си на вода с 66%, а през 2020-та година, всяка минута фабриката на Нестле в София е консумирала със 188 литра по-малко вода.

 „През последните 10 години Нестле България инвестира в иновативни технологии, които позволяват повторна употреба на вода в производствения процес. Горди сме, че фабриката ни в София успя да намали консумацията на вода с цели 66% или 99 000 кубични метра вода, което се равнява на годишното потребление на град Ловеч. За 2021 амбицията ни е да намалим с още 2000 кубични метра консумацията на вода, което се равнява на дневната нужда от питейна вода на 1 милион българи.“ , сподели Бойко Владимиров, Мениджър индустриални услуги. Той отговаря за планирането и внедряването на различни проекти и инициативи, свързани с намаляване на консумацията на вода и генерирани въглеродни емисии от производствените процеси, където фабриката в София постига много добри резултати.

Голяма част от тези резултати са постигнати благодарение на изграждането на затворени цикли за индустриална вода, с което водата във фабриката се използва многократно. Вместо да се изхвърля в канализацията, след преминаването на водата през машината, тя се охлажда повторно и отново се отвежда към оборудването, с което водата се използва многократно, а потреблението се оптимизира, като по този начин се спестяват приблизително 2 600 литра вода на час. С практики като тези Нестле България непрекъснато подобрява своите производствени операции с цел да намали водното потребление и да допринесе както за опазването за околната среда, така и за подобряване за начина на живот на сегашните и бъдещи поколения.

Повече за Нестле и ангажиментите към опазването на природата:

В позицията си на социално-отговорна компания, Нестле строго спазва своите ангажименти към подобряването на качеството на живот и опазването на околната среда. До 2050 г. Нестле ще постигне нулеви нетни емисии, а до 2025 г. ще използва 100% възобновяемо електрическо във всичките си помещения, като в България това ще е осъществено до 2023 г., фокусирайки се върху регенеративно земеделие, рециклируемо опаковане и оползотворяване на 100% от генерираните отпадъци. Нестле е лидер във въвеждането на устойчиви практики в производствения процес и продължава да инвестира в по-зелено бъдеще за идните поколения, като цели да достигне 65% възобновяемо електрическо в България през 2021 година.


Още новини

Услугата MultiSport остава активна

Услугата MultiSport остава активна

Услугата MultiSport остава активна. Спрямо Заповедта на Министъра на здравеопазването за ограничаване разпространението на COVID-19, издадена на 19.10.2021 г., не предвиждаме проме......»

Карта подарък от Идънред

Карта подарък от Идънред

Готови ли сте с подаръците за служителите си? Декември наближава и е време да направим равносметка и на тази година – как измина и кой беше до нас при постигането на бизнес цели......»