Новини от членовете на БФБЛ

Започна менторска програма на ХПЕ и Съвета на жените в бизнеса

08 март 2021
Започна менторска програма  на ХПЕ и Съвета на жените в бизнеса

През 2021 г. Съветът на жените в бизнеса в България стартира една програма съвместно с ресурсовата група Women at Work, част от Глоубъл Деливъри Център на Хюлет Пакард Ентърпрайз България. Менторската програма „Incredible Us – Успешни Заедно“ събира ментори и участници от различни компании членове на СЖББ и им дава възможност да работятзаедно по различни теми и да обменят своя ценен опит и знания.

На 28 януари се проведе откриващото събитие, на което организатори и участници се срещнаха и поставиха началото на това 10-месечно предизвикателство. Срещата беше открита от инж. Ваня Кънева, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на СЖББ, и Майя Пейчева-Такева, мениджър „Човешки ресурси“ в Hewlett Packard Enterprise” в България и член на УС на СЖББ. Те разказаха повече за успешното партньорство между СЖББ и HPE България, какво стои зад разработването на тази програма и какви са нейните цели. Също така споделиха от техния личен опит какво е значението на менторите в техните кариери.

Д-р инж. Боряна Манолова, председател на СЖББ, също поздрави участниците и им пожела „На добър час!“.

Менторските двойки са вече сформирани и дамите ще работят по теми като управление на хора и проекти, предизвикателствата като възможности, човешки ресурси, как да сме успешни в новата дигитална реалност и как да развиваме собствен бизнес. Някои от тези теми бяха предварително зададени, а други участниците идентифицираха сами като интересни и необходими.

Логиката и моделът зад сформирането на менторските двойки представи Елена Шикинова, HPE Sofia Site Enablement Lead и изпълнителен спонсор на Women at Work Bulgaria. Тя подчерта разнообразието от професионалисти, идващи от различни бизнеси, но със сходни цели и интереси.

На участниците предстоят 10 месеца работа, в които да развиват своя потенциал и да постигат зададените цели. „Новото нормално“ изправя всички ни пред непознати досега предизвикателства, но именно желанието и целеустремеността да надграждаме и да учим са ключът, който ще донесе успех. Летвата, поставена пред всеки един участник, е висока, но с готовността и нетърпението, с които влизат в тази програма, вярваме, че биха могли да я стигнат и дори надскочат.

На финала на срещата организаторите отправиха апел към участниците: „Бъдете активни! Бъдете и проактивни! Не чакайте възможностите, а ги създавайте и улавяйте! Предизвиквайте себе си! Предизвиквайте и останалите участници в програмата! И не на последно място – изненадайте ни!“

Пожелаваме успех на всички и с любопитство ще следим развитието и резултатите, които всяка менторска двойка ще постигне.


Още новини

Услугата MultiSport остава активна

Услугата MultiSport остава активна

Услугата MultiSport остава активна. Спрямо Заповедта на Министъра на здравеопазването за ограничаване разпространението на COVID-19, издадена на 19.10.2021 г., не предвиждаме проме......»

Карта подарък от Идънред

Карта подарък от Идънред

Готови ли сте с подаръците за служителите си? Декември наближава и е време да направим равносметка и на тази година – как измина и кой беше до нас при постигането на бизнес цели......»