Новини от членовете на БФБЛ

Започна менторска програма на ХПЕ и Съвета на жените в бизнеса

08 март 2021
Започна менторска програма  на ХПЕ и Съвета на жените в бизнеса

През 2021 г. Съветът на жените в бизнеса в България стартира една програма съвместно с ресурсовата група Women at Work, част от Глоубъл Деливъри Център на Хюлет Пакард Ентърпрайз България. Менторската програма „Incredible Us – Успешни Заедно“ събира ментори и участници от различни компании членове на СЖББ и им дава възможност да работятзаедно по различни теми и да обменят своя ценен опит и знания.

На 28 януари се проведе откриващото събитие, на което организатори и участници се срещнаха и поставиха началото на това 10-месечно предизвикателство. Срещата беше открита от инж. Ваня Кънева, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на СЖББ, и Майя Пейчева-Такева, мениджър „Човешки ресурси“ в Hewlett Packard Enterprise” в България и член на УС на СЖББ. Те разказаха повече за успешното партньорство между СЖББ и HPE България, какво стои зад разработването на тази програма и какви са нейните цели. Също така споделиха от техния личен опит какво е значението на менторите в техните кариери.

Д-р инж. Боряна Манолова, председател на СЖББ, също поздрави участниците и им пожела „На добър час!“.

Менторските двойки са вече сформирани и дамите ще работят по теми като управление на хора и проекти, предизвикателствата като възможности, човешки ресурси, как да сме успешни в новата дигитална реалност и как да развиваме собствен бизнес. Някои от тези теми бяха предварително зададени, а други участниците идентифицираха сами като интересни и необходими.

Логиката и моделът зад сформирането на менторските двойки представи Елена Шикинова, HPE Sofia Site Enablement Lead и изпълнителен спонсор на Women at Work Bulgaria. Тя подчерта разнообразието от професионалисти, идващи от различни бизнеси, но със сходни цели и интереси.

На участниците предстоят 10 месеца работа, в които да развиват своя потенциал и да постигат зададените цели. „Новото нормално“ изправя всички ни пред непознати досега предизвикателства, но именно желанието и целеустремеността да надграждаме и да учим са ключът, който ще донесе успех. Летвата, поставена пред всеки един участник, е висока, но с готовността и нетърпението, с които влизат в тази програма, вярваме, че биха могли да я стигнат и дори надскочат.

На финала на срещата организаторите отправиха апел към участниците: „Бъдете активни! Бъдете и проактивни! Не чакайте възможностите, а ги създавайте и улавяйте! Предизвиквайте себе си! Предизвиквайте и останалите участници в програмата! И не на последно място – изненадайте ни!“

Пожелаваме успех на всички и с любопитство ще следим развитието и резултатите, които всяка менторска двойка ще постигне.


Още новини

Kaufland намалява пластмасата си с близо 30%

Kaufland намалява пластмасата си с близо 30%

Компанията преизпълнява с 4 години целите на глобално ниво   Kaufland отчита спад от 27% в употребата на пластмаса за 2021 г., с което компанията на глобално ниво преизпълняв......»