Новини от членовете на БФБЛ

Заедно с ХПЕ в класната стая

16 март 2021
Заедно с ХПЕ в класната стая

Проектът „Заедно с ХПЕ в класната стая“ стартира през юни 2020 година като част от вътрешнокорпоративна програма, насочена към развитието и поддържането на ХПЕ културата и ценностите сред служителите. Главната цел на проекта е да споделим знанията и мотивацията на ХПЕ служители с  ученици и хора с различни възможности. Истината е, че изолацията и преминаването към виртуална реалност след COVID-19 не само не ни попречиха, но и използвахме тази промяна, за да разширим обхвата ни на действие извън София.

Стартирахме проекта с виртуално обучение съвместно с Jamba на тема „Основи на управление на качеството“. Сесията достигна до хора с различни възможности (членове на Jamba),като беше осигурен и жестомимичен превод. Обратната връзка, която получихме, отличи обучението като изключително полезно и приятно за всички!

„Светът на новите технологии с HPE“ беше втората сесия, която разработихме и представихме на учениците от 125 СУ „Проф. Боян Пенев“ и частно училище „Свети Наум Охридски“. Обучението използва разбираем, интерактивен и забавен начин, за да представи портфолиото на компанията и как продуктите на ХПЕ свързват хората по света. Останахме впечатлени от активното участие и допълващи коментари и въпроси от страна на учениците. На базата на успешната колаборация се проведе и второ обучение на учениците от 125 СУ „Проф. Боян Пенев“ на тема „Дизайн мислене“. Обучители и ученици отново поделиха знания, опит и умения под формата на дискусия и упражнения.

Друг проект с подобна насоченост се осъществява заедно с фондация „Конкордия България“. Неговата цел е да подпомогнем социално слаби деца в изучаването на езици – английски, японски, испански, руски, дори и български. Организирахме уроци за 10 деца и младежи като също така към всеки един от тях отредихме и ХПЕ отговорник, с който активно да работят.

Изключително горди сме с всички служители, които вече взеха участие в изброените активности и с тяхната висока ангажираност! Продължаваме смело напред, търсейки нови възможности да споделим нашите знания и опит и по този начин да подкрепим различни общности в лицето на ученици, деца в неравностойно положение и хора с различни възможности.  


Още новини

Kaufland намалява пластмасата си с близо 30%

Kaufland намалява пластмасата си с близо 30%

Компанията преизпълнява с 4 години целите на глобално ниво   Kaufland отчита спад от 27% в употребата на пластмаса за 2021 г., с което компанията на глобално ниво преизпълняв......»