Новини от членовете на БФБЛ

Съвместен проект на ХПЕ, ParaKids и София Тех Парк

26 февруари 2021
Съвместен проект на ХПЕ, ParaKids и София Тех Парк

Защото децата имат право и нужда да играят... всички деца!

В началото беше само идеята. Идея да подкрепим деца с различни възможности чрез създаването на спортна площадка или съоръжения, които да подобрят техния живот и активности. Група служители на Глоубъл Деливъри Центъра на ХПЕ в България посрещнаха идеята с отворени сърца и на доброволчески начала решиха да инвестират своите време и усилия. В началото не знаехме какво е необходимо, за да превърнем нашата идея в реалност.

Стартирахме с отворени дискусии, проучихме различни възможности и последваха множество срещи, на които да разгледаме и обсъдим всички опции и препятствия. На базата на нашата цел и всичко научено намерихме съмишленици в лицето на ParaKids и София Тех Парк. Заедно с тях направихме и първите си крачки, а именно проектирането и поставянето на Lumi Тouch табло на територията на София Тех Парк.

Необходимите средства за закупуването и инсталирането на таблото бяха събрани чрез доброволчеството на всички ХПЕ служители, които решиха да подкрепят инициативата (всеки HPE служител разполага с 60 часа годишно за подпомагане на избрани от него каузи).

Вярваме, че това в само началото и нашата мисия не спира дотук. Ще продължим да търсим възможности, благодарение на които да осигурим по-добро и по-цветно ежедневие на децата с различни възможности.

Защо ли? Защото децата имат право и нужда да играят... всички деца!

 


Още новини