Новини от членовете на БФБЛ

Фондация BCause дарява по 1000 лв. на шест организации, помагащи на жени и деца, пострадали от домашно насилие

08 март 2021
Фондация BCause дарява по 1000 лв. на шест организации, помагащи на жени и деца, пострадали от домашно насилие

Почти 6000 лв. са дарени за седмица от индивидуални дарители през двата дарителски инструментa - DMSbg.com и Platformata.bg, където дарителските кампании продължават до края на месец март.

Избрахме 8 март за трета поредна година, за да помогнем на организации, които работят пряко с жени и деца, преживели от домашно насилие. Предложихме обучение, кинсултации и малък фонд за платена реклама във Фейсбук на шест организации от различни градове в страната.

Целта ни е да окуражим организациите сами да създадат успешна дарителска кампания. Искаме да дадем възможност на дарителите да са действително полезни, в допълнение към разбирането на проблема с насилието и съпричастността в обществото.

За нас е изключително важно, че все повече и повече жени избират да говорят, да използват гласа си и да разкажат за преживяването си. Пътят към изкореняването на ужасяващия обществен проблем, който представлява домашното насилие, минава през споделянето на дълбоко лични истории. Затова, заедно с организациите, които работят пряко с пострадалите, подкрепяме трудното решение на всяка една от жените, които излизат с лицата си, за да споделят историята си.

Към вече дарените средства прибавяме и помощ в размер на 1000 лв. за всяка от организациите – парите са корпоративни дарения от Фонд за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие на фондация BCause.

Можете да подкрепите всяка от организациите до края на март:

Чуйте подробен разказ за кампанията от Людмила Атанасова, директор „Програми за НПО” в BCause, в разговор с Ирина Недева по Хоризонт на БНР.

 

 


Още новини