Новини от членовете на БФБЛ

Американският университет трансформира ежегодната Международна седмица в поредица от онлайн събития

05 март 2021
Американският университет трансформира ежегодната Международна седмица в поредица от онлайн събития

На 8 март Американският университет в България (АУБ) ще даде старт на 23тото издание на ежегодната Международна седмица. Традиционното честване на многообразието в университета този път ще бъде изцяло виртуално, което дава възможност на всички желаещи да се присъединят към събитията, за да научат повече за живота в кампуса и да се срещнат със студенти от над 40 страни. С един клик, където и да сте, ставате част от света, събран в АУБ.

Първото събитие ще се проведе в понеделник, 8 март, с начален час 19:30, и ще представи различните държави през интересна призма: най-често срещаните суеверия, в които вярват местните жители. Приключението из дебрите на световните поверия и вярвания обещава да бъде много интригуващо. Присъединете се тук<https://aubg-edu.zoom.us/j/88033367264?pwd=VWt5M0NhVUNxZi9hSHNaKzZ2UjFYZz09#success>.

Филмовата вечер тази година ще бъде свързана с темата за щастието и положителните емоции. Екипът на АУБ е подготвил селекция от интересни късометражни филми в жанровете комедия, анимация и драма. Датата е 10 март, сряда, отново в 19:30 часа, а събитието ще бъде достъпно тук<https://aubg-edu.zoom.us/j/85816488204?pwd=L3Q2STE5V1NDbUtNcUlBNzRwZlBEUT09#success>.

Финалът на Международната седмицата ще бъде поставен от Виртуалното шоу за таланти - ярка и запомняща се палитра от артистични изпълнения, в която студентите на университета ще демонстрират своите таланти. Гледайте шоуто в петък, 12 март, от 19:30 часа тук<https://aubg-edu.zoom.us/j/87401461923?pwd=ZlgycklDeGZHWCs2VDhaMHVTTTF4QT09#success>.

Д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ, сподели, „Изключително сме щастливи, че новите реалности ни стимулират да мислим новаторски, а чрез онлайн събитията успяваме да достигнем до повече хора по цял свят. Единственото, което ще ни липсва тази година, е кулинарният фестивал, където по традиция нашите студенти и преподаватели от над 40 страни представят ястия от националните кухни на родните си държави. Обещаваме при първа възможност да възобновим това пътешествие на сетивата“.

 


Още новини

Време е за Christmas Diamonds

Време е за Christmas Diamonds

На 10, 11 и 12 декември в офиса на Unique Estates на ул. "Оборище" 10 ще се проведе ексклузивно диамантено събитие Christmas Diamonds, на което Unique Estates е домакин и основен п......»

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

Първа, втора, трета, четвърта… вълна на коронавируса. А междувременно и вълнообразно животът продължава и FMCG секторът поема по нови пътища.   В поредното издание на „Рекламен пол......»

Петър Андронов е „Банкер на годината“

Петър Андронов е „Банкер на годината“

На церемония, организирана от в. „Банкер“, Петър Андронов беше избран за „Банкер на годината“ за пети път в своята кариера. Наградата беше връчена от Кирил Петков, бивш министър на......»