Новини от членовете на БФБЛ

Youth Empowered развива с подкаст личностните и професионалните умения на младежите

04 март 2021
Youth Empowered развива с подкаст личностните и професионалните умения на младежите

Програмата на Системата на Кока-Кола в България продължава с 10 епизода на авторския подкаст „От А до Я“

С подкаст, насочен към личностното развитие и кариерното ориентиране, Системата на Кока-Кола в България ще подкрепи младите хора в страната и през 2021 г.Като част от образователната си програма #YouthEmpowered, Кока-Кола ще подкрепи авторския подкаст на Юлиан Караджов „От А до Я“ - част от младежката медийна платформа Teen Station. 10 епизода на политематичния подкаст, който е насочен към студенти и тийнейджъри, ще бъдат реализирани с подкрепата на #YouthEmpowered и ще срещнат слушателите с интересни личности, от които да почерпят вдъхновение за успешния старт на кариерния си път и личностното и професионалното си развитие.

Първият епизод, част от поредицата, вече е онлайн, а водещият срещa аудиторията си с авторa на „3 минути България“ Мартин Граховски. Тема на техния разговор e пътуването и как то подпомага развитието на хората. В следващите епизоди Юлиан Караджов ще продължи да разговаря с множество интересни събеседници, част от които - специалисти от екипа на Системата на Кока-Кола в България. „От А до Я“ може да бъде слушан на https://www.teenstation.net/youth-empowered-martin-grahovski/ , в Spotifyи Mixcloud.

Подкастът „От А до Я“ е част от мрежата на Teen Station - първата по рода си у нас медийна платформа, създадена от и за младежи. Проектът дава адекватна на времето и интересите на младите хора медия, в която те сами създават съдържание, консултирани от професионалисти от различни сфери, от учителите си и от представители на бизнеса. Техният продукт е публичен и това дава възможност на техните учители, родители и на цялото общество да бъдат по-близо и по-наясно с нуждите, интересите, и начина на общуване на идното поколение. Под менторството на доказали се професионалисти от бизнеса платформата Teen Station активно ангажира повече от 240 младежи от цялата страна и успешно поддържа програма за тийнейджъри, преминали през трейнинги за обучители.

Фокусът на епизодите на „От А до Я”e върху личностното развитие, ролята на менторите, които човек среща в живота си, на  вътрешната мотивация за учене и развитие, както и усилията, които допринасят за напредъка на личността. В откровени разговори домакинът Юлиан и неговите събеседници говорят както за своите успехи, така и за своите провали. Темите варират от приключенски истории до психология.

Юлиан Караджов е дванадесетокласник с интерес в журналистиката и медиите. Връзката му с Teen Station започва в началото на 2020 г. и с идея за подкаст, която се материализира под формата на „От А до Я“. Преди да започне да се занимава с подкасти Юлиан прекарва по-голямата част от времето си с камера в ръка. Фотографията остава едно от любимите му хобита наред с планински преходи, катерене и ски, които обича да практикува в свободното си време. Една година по-късно създаването на подкасти и медийно съдържание се превръща в негова страст и нещо, с което е сигурен, че иска да се занимава и занапред. Именно благодарение на работата му с Teen Station той успява да се ориентира в избора си на висше образование, като в крайна сметка записва Медийни науки.


Още новини