Новини от членовете на БФБЛ

Кампания на Теленор за разопаковани телефони и смарт джаджи подкрепя опазването на царския орел

05 март 2021
Кампания на Теленор за разопаковани телефони и смарт джаджи подкрепя опазването на царския орел

Инициатива на Теленор за закупуване на разопаковани телефони и смарт джаджи ще подкрепи създаването на дом за царския орел. До края на март телекомът провежда онлайн кампания за продажба на разопаковани устройства, като за всяко закупено устройство ще бъдат дарявани по 10 лeва в подкрепа на създаването и поддържането на гора, която да се превърне в среда за гнездене на царския орел. Гората, която предстои да бъде залесена, се намира в защитената зона „Сакар“, в района на Тополовград.

Продажбата на разопаковани устройства е в онлайн магазина на Теленор. Клиентите на телекома могат да избират между 70 модела смартфони и смарт джаджи. Устройствата се предлагат с отстъпки от цените в брой и лизинг, спрямо цената на същия, но неразопакован продукт.

Инициативата в подкрепа на царския орел е в партньорство с Българско дружество за защита на птиците, което работи от дълги години за опазването на този световно застрашен вид. Средствата, които Теленор ще предостави в резултат на кампанията, ще бъдат използвани за създаването и грижата за гората, която е особено важна през първите години от залесяването.

Засаждането на нови дървета е от ключова важност за  подобряване на гнездовите местообитания на царския орел. Той е една от най-редките птици както в България, така и в света. В миналото е сред най-разпространените грабливи птици у нас, а към момента популацията му наброява едва 35 двойки.

Теленор България

Теленор България, част от PPF Group, е водеща телекомуникационна компания, предоставяща модерно мобилно изживяване и свързаност на световно ниво на над 3 милиона потребители. Клиентите на Telenor се възползват от ненадмината по своето качество мрежа, трикратен носител на сертификата Best in Test, от несравнимо клиентско преживяване и уникална комбинация от цифрови услуги, мобилни технологии и развлекателни решения. Теленор има водещ в сектора на телекомуникациите подход за създаване на стойност за потребителите и инвестиции в технологии от ново поколение, водещи до положително въздействие и промяна за обществото и околната среда.

PPF Group

PPF Group е международна инвестиционна компания с инвестиции в множество индустрии като финансови услуги, телекомуникации, биотехнологии, недвижими имоти и машиностроене. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност 44 милиарда евро, като за организацията работят 98 000 души в (към 30 юни 2020 г.), и оперира в 25 страни в света.

За повече информация можете да ни следите в LinkedIn,Facebook, Instagram и на telenor.bg

Българско дружество за защита на птиците

БДЗП работи за опазване на дивите птици, важните за тях места и местообитания и защитава правото на съществуване на дивата природа, като по този начин допринася и за устойчиво ползване на природните ресурси и благосъстоянието на хората. БДЗП отстоява обществените интереси и правото на всеки на запазена природа и здравословна жизнена среда.

 


Още новини