Новини от членовете на БФБЛ

Kaufland празнува 15 години в България

08 март 2021
Kaufland празнува 15 години в България

Председателят на УС на Kaufland България Иван Чернев се срещна със Здравко Димитров, кмет на Община Пловдив, където отваря врати първият хипермаркет на веригата

Лидерът в сектора за модерна търговия в България Kaufland отбелязва своята 15-годишнина на българския пазар. На 8 март 2006 година търговската верига открива своя първи хипермаркет в Пловдив. Градът се превръща в корена, от който започва мисията на веригата да предлага разнообразие от качествени продукти на атрактивни цени и отлично клиентско преживяване.

По случай годишнината на компанията председателят на УС на Kaufland България Иван Чернев се срещна с кмета на Пловдив  Здравко Димитров и поднесе благодарствена грамота на Община Пловдив, на града и неговите жители като израз на своята дълбока признателност за подкрепата и успешното партньорство през всички тези 15 години. Търговската верига получи специален плакет от името на Община Пловдив в знак на благодарност за доброто сътрудничество на местно ниво.

„Искам да благодаря сърдечно на Община Пловдив, на града и неговите жители за традиционно добрите ни отношения и силната подкрепа за реализиране на нашата дейност в града през всички тези години! Град Пловдив има емоционална стойност за нас, защото тук започва нашата успешна история и нашата мисия да подобряваме качеството на живот в България“, каза Иван Чернев.

„Община Пловдив като център на най-бързо развиващата се  индустриална зона в България подкрепя социално-отговорните компании и тези, които осигуряват устойчив бизнес, полезен за общността, каквато е KauflandБългария. Поздравявам Kaufland, че вече 15 години е на българския пазар и отговорно работи за своите клиенти“, заяви Здравко Димитров.

Със своите 60 хипермаркета в 34 града в страната и годишен  оборот, надхвърлящ 1.6 млрд. лв., KauflandБългария е водещата компания в сектора за модерна търговия в страната. Хипермаркетите на веригата с разнообразен асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите й обекти, са се превърнали в активна част от живота на градовете, в които присъстват. Компанията развива дейността си чрез уникален бизнес модел, в който водещ е стремежът на веригата да предостави на своите клиенти богат асортимент от качествени и свежи продукти на отлични цени, както и перфектно клиентско обслужване.

KauflandБългария е един от ключовите инвеститори у нас и важен фактор за развитието на националната и регионална икономика. От момента на своето идване у нас търговската верига е инвестирала 1.6 млрд. лв. в изграждане на обекти, над 100 млн. лв. в модернизация на обекти и енергийно ефективно оборудване и 18 млн. лв. в дарения, включително за изградена инфраструктура.

Стартирала дейността си с 436 служители в България, днес търговската верига е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 души и Топ работодател, сертифициран от международния независим институт TopEmployersInstitute. В качеството си на работодател, през последните 15 години KauflandБългария инвестира над 890 млн. лв. в заплати, 139 млн. лв. в осигуровки, 4.4 млн. лв. в обучения на своите служители и 34 млн. лв. в социални придобивки. Компанията развива и дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност под мотото „Действията носят промяната“.

Днес на местно ниво Kaufland налага практики за прозрачен бизнес и въвежда най-модерните международни технологии и иновации във всяка сфера на своята дейност. Компанията инвестира в развитие на отношенията с родните производители и доставчици, като голяма част от оборота на Kaufland се формира от български доставчици. Над 60% от производителите, с които компанията работи, са български.

 

За Kaufland България:Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева. Вижте повече на www.kaufand.bg

 


Още новини

Услугата MultiSport остава активна

Услугата MultiSport остава активна

Услугата MultiSport остава активна. Спрямо Заповедта на Министъра на здравеопазването за ограничаване разпространението на COVID-19, издадена на 19.10.2021 г., не предвиждаме проме......»

Карта подарък от Идънред

Карта подарък от Идънред

Готови ли сте с подаръците за служителите си? Декември наближава и е време да направим равносметка и на тази година – как измина и кой беше до нас при постигането на бизнес цели......»