Новини от членовете на БФБЛ

Мисия „Баба Марта“ на Теленор събира средства в помощ на децата от „Конкордия“

25 февруари 2021
Мисия „Баба Марта“ на Теленор събира средства в помощ на децата от „Конкордия“

Дни преди 1 март Теленор България организира благотворителен базар за мартеници - Мисия „Баба Марта“.

“Вековната българска традиция – подаряването и носенето на мартеници за здраве, е още един повод Теленор и нашите служители да бъдем отново полезни за обществото и групите в нужда“, каза Вилиана Станева, Експерт Комуникации и корпоративна социална отговорност в Теленор България.

Благотворителният базар е традиционна инициатива за Теленор, като тази година тя се организира в подкрепа на фондация „Конкордия“. Неправителствената организация работи с деца в риск и деца от семейства с изключително ограничени финансови възможности.

Специално за благотворителния базар в Теленор екипът и децата от фондацията лично изработиха мартеници, влагайки много любов и завидна креативност.

"Баба Марта винаги извиква най-широки усмивки по всички детски лица. Децата в „Конкордия“ имат арт-ателие, в което всяка година правят мартенички. Освен че това за тях е забавна дейност,  тя им помага да се научават да правят редица полезни неща. Радваме се, че тази година имаме възможност да направим мартенички за екипа на Теленор“, коментира Юлия Йорданова, Мениджър фондонабиране и комуникации във фондация „Конкордия“.

Събраните от продажбата на мартеници средства ще бъдат използвани от „Конкордия“ за организирането на арт работилници за децата.  Планирани са 10 такива, насочени към подпомагане изграждането на фината им моторика.

„Да бъдем социално-отговорни и да реализираме инициативи с обществена значимост е част от философията на компанията и убеденост на екипа на Теленор.  За нас е изключително важно, че чрез доброволчество и личен пример можем да бъдем полезни и да допринесем за нещо толкова важно и стойностно, каквото е развитието на децата от фондация „Конкордия“. Усещането да си полезен е мотивация и за следващи подобни инициативи“, коментира Вилиана Станева.

Благотворителният базар на мартеници е една от множеството устойчиви инициативи в подкрепа на обществото, залегнали в дългосрочната стратегия за корпоративна социална отговорност на Теленор. Телекомът реализира различни проекти с обществена значимост, насочени към подпомагане на хора в нужда, ограмотяване на деца и родители за рисковете в интернет, осигуряване на техника за различни публични институции и много други.

Теленор България

Теленор България, част от PPF Group, е водеща телекомуникационна компания, предоставяща модерно мобилно изживяване и свързаност на световно ниво на над 3 милиона потребители. Клиентите на Telenor се възползват от ненадмината по своето качество мрежа, трикратен носител на сертификата Best in Test, от несравнимо клиентско преживяване и уникална комбинация от цифрови услуги, мобилни технологии и развлекателни решения. Теленор има водещ в сектора на телекомуникациите подход за създаване на стойност за потребителите и инвестиции в технологии от ново поколение, водещи до положително въздействие и промяна за обществото и околната среда.

PPF Group

PPF Group е международна инвестиционна компания с инвестиции в множество индустрии като финансови услуги, телекомуникации, биотехнологии, недвижими имоти и машиностроене. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност 44 милиарда евро, като за организацията работят 98 000 души в (към 30 юни 2020 г.), и оперира в 25 страни в света.

 


Още новини