Новини от членовете на БФБЛ

Общественият борд на TELUS International Bulgaria подкрепя проект, който произвежда предпазни маски за медици

26 февруари 2021
Общественият борд на TELUS International Bulgaria подкрепя проект, който произвежда предпазни маски за медици

В края на 2020 г. Общественият борд на TELUS International Bulgaria одобри 6 нови проекта за финансиране.

Един от тях е този на екипа на Air Collective <https://www.facebook.com/watch/?v=1606321842891321>, който адаптира маски за шнорхелинг към предпазно оборудване за медицински персонал, следвайки подобен успешен пример в няколко европейски държави. Инициативата цели да дари предпазното оборудване на лекари, медицински сестри и санитари на първа линия в борбата срещу COVID-19.  Надеждността на маските е изключително голяма, поради покриване на цялото лице, а модификацията включва добавяне на 3D-принтиран адаптер, който позволява въздушния поток да минава през 2 бр. антивирални филтъра - консуматив.

През изминалата година тяхната доброволческа инициатива успява да дари над 430 маски до болници в цялата страна чрез набирателна кампания, а сега с подкрепата на борда ще успее да достигне до още близо 200 медицински лица.

Ако имате информация за болнични заведения, които имат нужда от подобно предпазно оборудване, може да ги насочете да направят заявка през сайта на проекта - aircollective.io <http://aircollective.io/> или да се свържат директно с екипа на hi@resonatorfoundation.com <hi@resonatorfoundation.com>.


Още новини