Новини от членовете на БФБЛ

Kaufland България получи удостоверение „Препоръчан работодател“

18 февруари 2021
Kaufland България получи удостоверение „Препоръчан работодател“

Препоръката на самите служители за компанията бе оценена в специално проучване

Kaufland България бе официално обявена за „Препоръчан работодател“ в проучване на сдружение „Общност за човешки ресурси в България“, Bulgarian HR Community и To the Top Agency.

В пилотната година на инициативата за оценяване нагласите и мнението на служители на компаниите у нас, Kaufland България се отличава като препоръчана от самите й служители пред кандидати за работа в България и в чужбина.

Методологията на изследването включва удостоверяване на база на вътрешна анкета с изискване за брой служители от различни отдели и структури на компанията. Последващо изчисляване на т.нар. eNPS индекс – или коефициент за лоялност на служителите към компанията - е оценката, на база на която резултатите се съпоставят с необходимите изисквания по методологията.

Kaufland получи признанието „Препоръчан работодател“ при покриване на двата основни критерия - положителен коефициент eNPS  и резултат над средния за индустрията в България.

В началото на 2021 Kaufland България бе сертифицирана – за трета поредна година – и като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute. Оценката й бе направена след детайлен мониторинг на процесите и инструментите за управление на човешките ресурси през изминалата година, изготвен от международно жури от независими експерти.

В средата на месец февруари Kaufland България получи две отличия и в тазгодишното издание на Employer Branding Awards на b2b Media. Компанията беше обявена за Employer Brand Leader на годината и спечели I-во място в категорията „Employer Branding Idea (in pandemic times)“ за реализирането на кампаниите „АзПомагам“ и „Разчитайте на нас“, с фокус върху своите служители с техните най-силни качества и висок професионализъм.

С превръщането на хора от различни отдели в лица на кампанията, Kaufland засвидетелства още веднъж своето уважение към труда на екипа си, благодарение на който търговската верига продължава да бъде водеща в сектора и да следва своята визия за сигурен работодател.

Повече за работодателската политика на компанията можете да научите на kariera.kaufland.bg

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева. Вижте повече на www.kaufand.bg


Още новини

Време е за Christmas Diamonds

Време е за Christmas Diamonds

На 10, 11 и 12 декември в офиса на Unique Estates на ул. "Оборище" 10 ще се проведе ексклузивно диамантено събитие Christmas Diamonds, на което Unique Estates е домакин и основен п......»

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

Първа, втора, трета, четвърта… вълна на коронавируса. А междувременно и вълнообразно животът продължава и FMCG секторът поема по нови пътища.   В поредното издание на „Рекламен пол......»

Петър Андронов е „Банкер на годината“

Петър Андронов е „Банкер на годината“

На церемония, организирана от в. „Банкер“, Петър Андронов беше избран за „Банкер на годината“ за пети път в своята кариера. Наградата беше връчена от Кирил Петков, бивш министър на......»