Новини от членовете на БФБЛ

УниКредит получи международната награда за иновации на Plug and Play

09 февруари 2021
УниКредит получи международната награда за иновации на Plug and Play

УниКредит получи международната награда за иновации на платформата Plug and Play, която събира на едно място стартиращи и вече утвърдени компании. УниКредит получава наградата за разработването на иновации, свързани с финансовите технологии през 2020 г., посочват от Plug and Play. От компанията добавят, че връчват наградата на двама от своите корпоративни партньори за тяхната изключителна мотивация и ангажираност през трудната изминала година.

„Горди сме с нашето партньорство с Plug and Play. Тази награда е изключително признание за нашия фокус върху иновациите и сътрудничеството в разработването на продукти и услуги от голямо значение за нашите клиенти. През 2020 г. над 200 колеги работиха по различни иновативни проекти в партньорство с 225 финтех компании“, коментира Марко Пустерла, директор на Стратегия за иновации, координация и финансови технологии в УниКредит.

Платформата за иновации Plug and Play, с централа в Силициевата долина, събира на едно място 35 хил. стартъпа и 500 корпоративни партньора.  От 2006 г. Plug and Play работи на международно ниво в повече от 30 локации. Мрежата на компанията по света изгражда система от стартъпи, които работят с различни индустрии. През 2019 год. УниКредит стана първата финансова институция партньор на компанията в Милано. Банката е и стратегически партньор за европейското подразделение на Plug and Play във Франкфурт.

Партньорството дава възможност на УниКредит да тества различни иновативни решения, които усъвършенстват банковите процеси и предложенията към клиентите в сегментите Банкиране на дребно и Корпоративно и инвестиционно банкиране. През 2020 год. Уникредит и Plug and Play работиха по проекти, свързани с кредитиране, управление на богатството, плащания, необслужвани експозиции и опростяване на регулативни процедури.

„Радваме се, че имаме възможност да връчим награда за иновации нашите партньори във финансовите технологии в Европа. УниКредит е истински победител в сферата на иновациите за 2020 год. и очакваме с нетърпение още една успешна година за банковата група”, коментира Фернандо Зорниг, директор на Plug and Play във Франкфурт.


Още новини

Време е за Christmas Diamonds

Време е за Christmas Diamonds

На 10, 11 и 12 декември в офиса на Unique Estates на ул. "Оборище" 10 ще се проведе ексклузивно диамантено събитие Christmas Diamonds, на което Unique Estates е домакин и основен п......»

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

„Рекламен полуден“ от Interpartners на 9 декември

Първа, втора, трета, четвърта… вълна на коронавируса. А междувременно и вълнообразно животът продължава и FMCG секторът поема по нови пътища.   В поредното издание на „Рекламен пол......»

Петър Андронов е „Банкер на годината“

Петър Андронов е „Банкер на годината“

На церемония, организирана от в. „Банкер“, Петър Андронов беше избран за „Банкер на годината“ за пети път в своята кариера. Наградата беше връчена от Кирил Петков, бивш министър на......»