Новини от членовете на БФБЛ

Kaufland продължава подкрепата си за Българска хранителна банка

08 февруари 2021
Kaufland продължава подкрепата си за Българска хранителна банка

За втора поредна година компанията ще подпомогне дейността на неправителствената организация с дарение от 10 000 лева

Kaufland България продължава подкрепата си за Българската хранителна банка (БХБ) с дарение от 10 000 лева. За втора поредна година търговската верига ще подпомогне финансово дейността на неправителствената организация като част от сътрудничеството си с нея.

БХБ е първата и единствена организация у нас, която в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните събира и складира хранителни продукти с кратък срок на годност и ги разпределя с помощта на мрежа от партньорски организации до десетки хиляди нуждаещи се българи.

Освен финансовите дарения, Kaufland България предоставя на БХБ свежи плодове и зеленчуци. По информация на неправителствената организация плодовете и зеленчуците са сред рядко даряваните хранителни продукти и затова нуждата от тях е голяма. Първата доставка от 4,5 т беше направена през ноември миналата година, като през настоящата регулярните доставки на свежа продукция ще продължат. В рамките на миналата година търговската верига дари на БХБ хранителни продукти за още над 13 000 лева. Към тазгодишното финансово дарение компанията ще добави сумата от благотворителното коледно lipsync предизвикателство, което Kaufland организира в партньорство с организацията в края на 2020 година.

До 2020 г. чрез дейността си БХБ е спасила от унищожаване над 2 000 т храна за над 5,3 млн. лева. В същото време хранително подпомагане е предоставяно на средно 20 000 нуждаещи се българи всяка година. Всеки може да направи индивидуално дарение в полза на организацията чрез SMS с текст DMS HRANA на кратък номер 17 777.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана "Действията носят промяната". Последователно компанията работи за иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди. Сред тях е и призът "Най-голям корпоративен дарител" на Българския дарителски форум.


Още новини