Новини от членовете на БФБЛ

Фондация BCause в доклада на CAF за глобалната реакция на пандемията с COVID-19

05 февруари 2021
Фондация BCause в доклада на CAF за глобалната реакция на пандемията с COVID-19

Не можем да сравним 2020 г. с нито една друга година. Пандемията с COVID-19 нанесе немислими щети върху физическото, психическото и икономическото здраве на огромна част от човечеството.

Във време на криза ролята на гражданското общество е по-важна отвсякога.

Със своя доклад, който хвърля задълбочен поглед върху последствията от пандемията и реакцията на граждански организации по света, CAF Global Alliance очертава три важни предизвикателства пред гражданските организации, които засягат цялото човечество:

  • Необходимостта да се търсят и намират спешни решения, които са глобални по мащаб, но отговарят на местни и национални нужди.
  • Необходимостта от колективни усилия на гражданското общество и безценната роля, която то играе в подобряването на живота ни.
  • Необходимостта да се поощри дарителството, което да подкрепя гражданските организации, за да можем всички заедно да живеем в един по-състрадателен и обединен свят.

Докладът на CAF Global Alliance за усилията на граждански организации по света в справянето с пандемията през 2020 г. включва и работата на Фондация BCause като член от глобалното семейство на CAF.

Докладът разказва за дарителския ни инструмент Platformata.bg, който помогна на редица кампании в борбата срещу последствията от пандемията, за безценната помощ, която фирми, служители, граждански организации и отделни хора, оказаха на познати и непознати, за да продължим заедно напред.

Почти 2 милиона лева е общата сума на набраните средства към Фондация BCause, които бяха дарени за болници, медицински лица, образователни институции, граждански организации и др.

Гордеем се с постигнатите резултати от неуморния труд и на нашите колеги от мрежата на CAF Global Alliance по целия свят.

Можете да прочетете целия доклад тук.

CAF Global Alliance е международна мрежа от независими и местни граждански организации в Бразилия, Южна Африка, Индия, Русия, България, Турция, САЩ, Канада, Великобритания и Австралия. Всички членове работят заедно в името на по-силно и независимо гражданско общество и поощряват дарителството в името на обществени каузи.

 


Още новини