Новини от членовете на БФБЛ

УниКредит отново влезе в индекса за равенството на половете на Bloomberg

05 февруари 2021
УниКредит отново влезе в индекса за равенството на половете на Bloomberg

За втора поредна година УниКредит е включена в индекса на Блумбърг за равенство между половетеGender Equality Index (GEI). За 2021 г. индексът включва 380 компании в 44 страни и региони и в 11 индустрии.

Индексът включва компаниите, които са за пример в напредъка на жените на работното място. Многообразието и равнопоставеността на половете са ключови приоритети за УниКредит. Групата е част от различни дейности и инициативи по темата.

Горди сме, че в мениджърския екип на УниКредит има увеличено представителство на дамите. Ще продължим да се фокусираме върху разнообразието и приобщаването, което приемаме за наш сериозен ангажимент. Допълнително сме мотивирани и от тазгодишното ни включване в индекса на Блумбърг за равенство между половете. Това, че сме включени заедно с други компании, които дават ясен пример за насърчаване развитието на жените на работното място, е важно признание за УниКредит. Това показва нашия ангажимент да гарантираме, че увеличаваме процента от талантливи жени в нашата група, както и нашия ангажимент към по-разнообразен лидерски екип“, коментира Сара Гай, директор Разнообразие и приобщаване в УниКредит.

За УниКредит е приоритет да осигури работна среда, основана на принципите на справедливостта и позитивното отношение към всички служители, със силен фокус върху разнообразието и приобщаването. През 2018 г. банката се присъедини към „Хартата на жените във финансовия свят“, която си поставя за цел постигането на 20 процента жени в своето висше ръководство до 2022 г. Миналата година УниКредит увеличи този важен ангажимент с още по-сериозна цел от 30 процента жени в своето висше ръководство до 2023 г.

Ангажиментите на банката са подпомогнати от конкретни инициативи на ниво група. Специални приобщаващи лидерски програми, както и обучения по управление на неосъзнатите предубеждения се предлагат на всички мениджъри в групата, за да бъде сигурно, че те разполагат с необходимите инструменти да създават непрекъснато все по-приобщаваща работна среда.       

УниКредит е приела и политики за борба срещу насилието и за защита против репресивни мерки, за да насърчава изграждането на среда, в която всички служители се чувстват добре в условията на открита и честна комуникация. Като ясно доказателство за силния ангажимент и отговорност на групата към разнообразието и приобщаването, от 2017 г. всички висши мениджъри в банковата група имат конкретен набор от ключови показатели за изпълнение, свързан с инициативи за равенството и многообразието на половете.


Още новини