Новини от членовете на БФБЛ

Американският университет отново отваря врати виртуално за бъдещи студенти

29 януари 2021
Американският университет отново отваря врати виртуално за бъдещи студенти

Събитието на 6 февруари e със специален гост Стефан Иванов, който заедно със сина си Макс  прекоси Атлантика с гребна лодка в подкрепа на донорството

Американският университет в България (АУБ) за втори път ще проведе Деня на отворените врати (Open House) изцяло онлайн. Датата е 6 февруари (събота), а за да се включат във виртуалната обиколка, отворените лекции и срещите със студенти и възпитаници на университета, единственото, което трябва да направят кандидат-студентите, е да се регистрират <https://www.aubg.edu/admissions/open-house>.

Традиционно в Деня на отворените врати на висшето училище, младежите и техните родители могат да се запознаят отблизо с образователната система "liberal arts" и академичните програми на университета,  да участват в интересни лекции на преподаватели, както и да научат от първо лице какво представлява животът в АУБ, като се срещнат със студенти и възпитаницина университета. Всичко това този февруари ще се случи виртуално, за да се гарантира здравето и безопасността на участниците в събитието.

Тази година специален гост на Деня на отворените врати е Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза.

Стефан е възпитаник на АУБ – випуск 95, учил е в един от най-престижните университети в света – Корнел, има успешна кариера във финансовата сфера и е вторият българин, преплувал Ламанша. Разговорът с него наистина обещава да е изключително интересен!

Стефан и Максим обвързаха своето приключение с благородна кауза – да привлекат общественото внимание към темата за донорството и трансплантацията на органи в България. За страната това е първата океанска гребна експедиция и първото прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка в сезона на ураганите, а Макс официално бе записан като най-младия гребец в света, прекосил Атлантическия океан според регистъра на океанските гребни експедиции Ocean Rowing Society.
 


Още новини