Проект - „За повече деца в България“ – съвместна благотворителна кампания на BILLA България с Фондация „Искам бебе“

Компания

Категория

Инвеститор в обществото

Описание на проекта

цел на проекта

BILLA България се фокусира върху разрешаването на един от най-наболелите социални проблеми в страната ни – ниските нива на раждаемост. Основен фактор за което са репродуктивните проблеми. Кампанията „За повече деца в България“, провеждана съвместно с Фондация „Искам бебе“, е продължение на политиката на BILLA в посока подкрепа на ролята на семейството в обществото. Кампанията цели: Да даде гласност на социално значимия проблем; Да търси активно решение; Да оказва подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми. Благодарение на тази подкрепа, в периода 2019-2022 г. 38 семейства са по-близо до своята мечта – да станат родители, преминавайки през ин витро процедура, изследвания и медицински прегледи. В периода 2016-2022 г. са подкрепени над 70 семейства и са родени над 30 здрави бебета.

целева група

BILLA осъзнава отговорността, която бизнесът има за въздействието си върху обществото, когато става въпрос за социално значими проблеми. Веднъж годишно BILLA определя стойността на корпоративно дарение, което има възможност да отдели за кампанията „За повече деца в България“. Фондацията „Искам бебе“ е получател на дарението, но крайните бенефициенти на финансовата подкрепа са български семейства с репродуктивни проблеми, които са кандидатствали в платформата на Фондацията.

продължителност

Кампанията „За повече деца в България“, организирана съвместно с Фондация „Искам бебе“ започва през 2016 г. и продължава до днес. За шестте години, през които програмата се развива, BILLA България е предоставила 179 000 лв. под формата на корпоративно дарение.

дейности по проекта

В хода на кампанията „За повече деца в България“, от началото ѝ през 2016 г. до сега, BILLA България е подкрепила Фондация „Искам бебе“ с: - Дарение на стойност 179 000 лв. – чрез корпоративни дарения от страна на BILLA България, кампании за дарение на касата на ритейлъра – от страна на клиентите, както и дарения на служителите на компанията; - Обезпечаване създаването на нов уебсайт на организация, на който може да бъде открита пълната информация, необходима на двойките с репродуктивни проблеми, както и историите на десетки семейства; - Финансова помощ за провеждането на 10 срещи на група за емоционална подкрепа на жени с репродуктивни проблеми във Варна през 2022 г.; - Финансова помощ за провеждане на два семинара за пренатална грижа на тема „Чета в корема на мама“ и „Слушам музика в корема на мама и след това“; - Частична финансова подкрепа на 19 двойки с репродуктивни проблеми за ин витро процедури, операции, изследвания, лекарства и други. Благодарение на чийто средства бяха родени 8 здрави бебета; - Използването на собствените си канали в социалните медии за медийна кампания, включваща ангажирането на майки, бенефициенти по програмата, и представители на пар

резултати

В дългосрочен план, резултатите от проекта „За повече деца в България“ могат да се разделят на две основни направления. От една страна благодарение на събраните средства, BILLA България е дала възможност на над 38 български двойки да бъдат една крачка по-близо до това да са родители, както и раждането на 8 здрави бебета през 2022 г. От друга – BILLA дава гласност на социалния проблем с ниската раждаемост в страната и репродуктивните проблеми, използвайки всички свои налични онлайн канали на комуникация, достигайки до над 7 800 000 уникални онлайн потребители.