Проект - "Ние сме стеб" - съвметсна кампания на "Инса Ойл" ЕООД и БЧК

Компания

Категория

Награда за маркетинг, свързан с кауза

Описание на проекта

цел на проекта

Целта на проекта беше набиране на финансови средства за Националния дарителски фонд за подпомагане на семействата на деца, пострадали при ПТП на Българският Червен кръст. Благотворителната инициатива беше организирана от "Инса ойл" и посветена на големия християнски празник Рождество Христово. Мотото на кампанията беше:„Ние сме с теб!“. Годишно около 1000 деца стават жертва на автомобилни катастрофи. При инцидентите много от децата остават сираци, а други се нуждаят от продължителни специализирани грижи и рехабилитация. До момента Националния фонд се е захранвал от дарения на граждани и годишна членска такса от партньори. Проектът на "Инса ойл" изцяло променя подхода за финансирането му, което води до успешни резултати и възможността през 2022г. да бъдат подпомогнати повече семейства.

целева група

Проектът подпомага семействата на деца и деца до 18 годишна възраст от цялата страна, които са станали жертви на ПТП, и са получили различна степен на увреждания или са останали сираци. През 2022г. при пътни инциденти са загинали 27 деца, а други 1097 са ранени. Пред вид икономическата ситуация в страната "Инса ойл" привлече като участници в кампанията, фирми партньори на петролната компания. "Инса Ойл" стана разпознаваема с тази благотворителна кампания.

продължителност

"Инса ойл" традиционно провежда социални, благотворителни кампании по повод християнските празници. Тази инициатива беше проведена през 11 и 12.2022г. Компанията се отказа от производството на коледни сувенири за партньорите си и дари планираните средства (100 000 лева) за Националния фонд на БЧК. През 2021 г. тези средстава бяха използвани за ремонт на Дом за деца в неравностойно положение в с. Зелениково. Миналата година "Инса ойл" призова и партньорите си да последват тяхната инициатива.

дейности по проекта

В рамките на благотворителната инициатива "Инса ойл" прие решение планираните суми за производство и разпространение на коледни сувенири, да бъдат дарени за Националния фонд на БЧК за подпомагане на семействата на деца, пострадали при ПТП. Бяха отправени писма покани до бизнес партньори на петролната компания да вземат участие в инициативата, според възможностите си. Кампанията беше оповестена чрез медиите. Имената на присъединилите се фирми бяха публикувани в интернет страницата на "Инса ойл". Неколкократно бяха публикувани призиви за участие в кампанията и в социалните мрежи. Представители на "Инса ойл" в разговори разясниха на партньорите си полезността на благотворителната акция. БЧК координира броя на семействата, които да получат финансова помощ от Фонда и нейния размер. В края на кампанията бяха издадени сертификати за дарение на всяка от фирмите участници и беше организирано тържество за връчване на даренията на семействата. Тържеството беше отразено от националните медии и в социалните мрежи. На семействата на 95 пострадали деца бяха предоставени дарения на стойност 97 300 лв.

резултати

За 45 дни в Националния фонд бяха събрани 104 000 лв. Това е със 74 % повече средства от събраните във фонда от предходни години. През 2022 г. финансова помощ за лечение получиха 95 деца с тежки и средно тежки наранявания, пострадали при катастрофи. Увеличен е броя на семействата, които получават дарение, а от 30%-70% бяха увеличени сумите на самите дарения. Средствата от фонда се разпределят два пъти в годината. Те дават възможност на семействата да посрещнат по- спокойно разходите за лечението на децата си, както и да се социализират обратно в обществото и да се върнат на работното си място. Медийното отразяване и разказаните истории от журналистите по време на благотворителната кампания имат значение за превенцията на ПТП в цялата страна.