Проект - SiteGround Team Fest

Компания

Категория

Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд

Описание на проекта

цел на проекта

Идеята за SiteGround Team Fest се заражда през 2015 година като част от брейнсторминг игра между служителите. Предложението за организиране на следващ тиймбилдинг с формат - музикален фестивал - е отличено от служителите като най-добрата идея. Основната цел на предложението се разграничава от традиционното разбиране за тиймбилдинг на компаниите в България (преди и през 2015 година), а го надгражда в посока - преживяване. Служителите на SiteGround имат възможност за участие в събитие, което е грандиозно по мащаб и организация. За това събитие няма как да си купиш билет. То е привилегия. На това събитие няма как да попаднеш случайно. То е ексклузивно и само за служителите на SiteGround. Team Fest означава принадлежност. Към компанията. А компанията - това са хората.

целева група

Team Fest е с продължителност 2-3 дни и е ексклузивно само за служители на компанията (550+човека). Програмата през деня включва уъркшопи, спортни тренировки, състезания, личните им интереси на колегите. Възможността да покажат пред екипа умения и знания, влияе върху сплотяването и изграждането на приятелски връзки, не само на работни такива. Вечерната програма се състои от изпълнения на сформираната група от служители “Technical Issues” и на световноизвестни музиканти.

продължителност

Всяко събитие през годините е със свое име, тема, локация, които кореспондират с целогодишната програма на SiteGround за корпоративна социална отговорност: 2016 - SiteGround Open Air Fest (Mechi Chal) 2017 - SiteGround Beach Fest (Varna) 2018- SiteGround Woods Fest (Borovets) 2019 - SiteGround Zero waste (Varna) Team Fest през 2019 и преди Covid - e посветен на темата за нулев отпадък и отпечатък върху околната среда.

дейности по проекта

На събитието присъстват между 90%-95% от служителите на компанията (550+). Част от служителите (на база лични интереси, умения и хобита) водят ъуркшопи, споделят знания и умения с останалите колеги. През годините сме организирали работилница за сглобяване на макетни самолети, правили сме къщички за птици (дарени на Българското сдружение за защита на птиците). Организирали сме работилници за принт върху текстил. Традиционно на Team Fests има турнири по футбол, баскетбол, плажен волейбол, пейнтбол и други. В SiteGround една от ценностите, които изповядваме, е свързана с еко-съобразния начин на живот и опазването на околната среда. Относно вътрешните събития като Team Fest подготвяме подробни онлайн брошури и нюзлетъри, чрез които споделяме нужната информация към всички присъстващи и участници. Колегите ни получават всичко в електронен вид, чрез което се улеснява целия процес и за тях- всичко необходимо винаги е на един клик разстояние.

резултати

SiteGround Team Fest влияе пряко на ангажираността на служителите и на чувството за принадлежност към компанията (резултати от независими проучвания - SiteGround печели редица награди за най-добър работодател в България). Възможността да работят за компания, която инвестира в подобен тип тиймбилдинги, привлича най-добрите кадри в България. Активностите, които предлагаме на Team Fest имат дългосрочен отзвук за участниците. Колегите започват да спортуват заедно, откриват страст към бордни игри или колега, с когото могат да свирят заедно в група. След един от уъркшопите ни много повече хора започнаха да използват торбички, бутилки и контейнери за храна за многократна употреба, след като лектор им разказа за ползите и вредите в тази насока.