Проект - Арт ваканция "Бродилово" за социално слаби, хронично болни и талантливи деца

Компания

Категория

Инвеститор в обществото

Описание на проекта

цел на проекта

Основните цели на проекта са: 1. Предоставяне на възможност за летен отдих, укрепващ здравословното състояние на деца с хронични, белодробни и алергични заболявания; 2. Предоставяне на възможност за летен отдих, съчетаващ море и планина, на социално слаби деца; 3. Осъществяване на обучение за придобиване на умения и откриване и развиване на творчеството и таланта на деца и младежи в областта на изкуството, културата, науката и спорта.

целева група

Социално слаби, хронично болни и талантливи деца, както и ученици с високи постижения в училищата от общините Куклен, Садово, Родопи (област Пловдив), Мадан и Рудозем (област Смолян).

продължителност

Арт ваканция „Бродилово“ е дългогодишен проект, който се изпълнява ежегодно вече близо 15 години, в партньорство със сдружение „Духовно огледало“ и местните общини.

дейности по проекта

1. ХОЛДИНГ КЦМ 2000 - Комуникация; - Документооборот; - Финансиране; - Мониторинг. 2. Местни общини - Комуникация – достигане на информацията до целевите групи; - Организация – осигуряване на преподаватели, медицинско лице, транспорт. - Тясна връзка с училищата. Осигуряване на необходимите документи – списъци, застраховки и т.н. - Мониторинг – посещения и получаване на обратна връзка. 3. Сдружение „Духовно огледало“ - настаняване в международен еко-арт център „Духовно огледало“ за детски младежки отдих, творчество и спорт в Природен парк „Странджа“ – с. Бродилово. - Организиране на обучения за придобиване на умения, включващи ателиета по „Приложно изкуство“ (рисуване, дърворезба, фотография, батик и др.), „Театър“ (актьорско майсторство) и „Спорт“ (танци, тенис на корт, футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса, колоездене, конна езда). - Организация на времето – ежедневно посещение на плаж, занимания по интереси, планински походи, разходка с лодка, риболов, посещение на аква парк, вечер на таланта, лагерен огън и др.

резултати

Еко-арт център „Духовно огледало“ за детски и младежки отдих, творчество и спорт, е разположен в екологично чист район в Природен парк „Странджа“, по поречието на река Велека в сърцето на Странджа планина, в непосредствена близост до морето. Съчетанието на планински и морски въздух е лечебно за децата с белодробни и алергични заболявания. За тези близо 15 години ХОЛДИНГ КЦМ 2000 е осигурил лечебно профилактичен престой, летен отдих и достъп до творчески занимания и спорт на над 1500 социално слаби, талантливи и хронично болни деца.