Проект - Technology: the beating heart of learning

Компания

Категория

Инвеститор в знанието

Описание на проекта

цел на проекта

През 2022 г. компанията направи поредица от три дарения към училищата в северозападния регион, за да спомогне провеждането на учебни занятия чрез модерни технологии. Първите две дарения бяха насочени към училища във Видин и Враца, а третото към учебни заведения в община Монтана. Таблетите се използват от учители и ученици в обучителния процес, като най-много таблети са предоставени на деца от социално слаби семейства с цел да бъде осигурен равен достъп до образованието.

целева група

Проектът е насочен към социална група, която е извън компнията и по никакъв начин не е пряко свързана с бизнес дейността ѝ. Проектът е създаден с цел да подобри условията за обучение в Северозападния регион, по-конкретно във Видин, Враца и Монтана. Екипът на компанията вярва, че всички ученици трябва да имат равен достъп до високо-технологични решения в образованието и в днешно време знанието и напредъкът са невъзможни без наличието на съвременните технологии в образователния процес.

продължителност

Компанията дари 347 таблета на над 20 учебни заведения в общините Враца, Видин и Монтана в рамките на 2022 г. Проектът е част от стратегията за корпоративна социална отговорност на компанията, която е с фокус върху обучението чрез нови техлогоии и осигуряване на достъп до такива. През последната година, компанията е насочила усилията си към социални групи, които стандартно имат минимален досег до модерни технологии в процеса по обучение в основни и средни училища, както и към хора с увреждания.

дейности по проекта

По проекта бяха организирани официални събития с представителите на следните общини - Видин, Враца и Монтана. На събитията присъстваха представители на надарените училища, както и представители на общините. Събитията бяха отразени в няколко регионални и национални медии, ето и линкове към публикациите: https://www.dnes.bg/obrazovanie/2022/11/01/amusnet-interactive-s-podkrepa-za-obrazovanieto-v-severozapada.549004 https://darik.bg/darik.bg/it-kompania-dari-100-tableta-za-uchilista-v-obstina-montana https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/amusnet-interactive-podpomaga-obrazovanieto-vv-vidin-493582.html Отразяване на дарението във Видин в местна телевизия: https://youtu.be/pdUYJg2KhxE Публикация относно награда за CSR, която спечелихме на церемонията BEGE AWARDS 2022, част от най-голямото игрално изложение в Централна и Източна Европа – Balkan Entertainment and Gaming Exhibition - https://dev.bg/digest/amusnet-interactive-bege-awards-2022-dc03/

резултати

Според учителите в община Видин, смарт устройствата, които компанията дари са били от изключителна необходимост по време на пандемията, а и в следпандемична обстановка, когато е липсвала сигурност относно провеждането на занятията във физически класни стаи. Д-р Цветан Ценков, кмет на община Видин, сподели, че устройствата вече са включени и в ежедневната програма. Според учителите в община Монтана, технологиите са важна част от образователния процес и правят учебните занятия по-лесни, по-забавни и повишават ангажираността на децата.