Проект - Ден на маратонката 2022

Компания

Категория

Награда за маркетинг, свързан с кауза

Описание на проекта

цел на проекта

Денят на маратонката е социално-отговорна кампания, която се бори със заседналия начин на живот на хората в България. С нея целим да мотивираме все повече хора да се замислят повече за здравето си, да включат спорта в ежедневната си програма и да поемат пътя към един по-активен и здравословен живот.

целева група

Целевата група на инициативата "Ден на маратонката" са работещите хора в България. Проектът е насочeн извън компанията. Достигаме до работещите хора чрез работодателите - корпоративни клиенти на Бенефит Системс България и позвателите на карта MultiSport - над 3000 компании и над 100 000 потребители на карта MultiSport.

продължителност

Инициативата се провежда за четвърта поредна година в рамките на 1 ден - първия пролетен петък.

дейности по проекта

1. Дейности за популяризиране на каузата Онлайн: Бюлетин - изпратен до база данни от корпоративни клиенти и регистрирани потребители в платформата My MultiSport - около 17 000 респондента Традиционни медии - 37 публикации Социални мрежи: Facebook, Instagram, Linkedin, YouTube Гледания на видеото: 37 372 Реализирани показвания на инициативата в социалните мрежи: 161 529 Офлайн: Спортни обекти - 5600 брошури и стикери, раздавани в спортните обекти, партньори на MultiSport, които популяризират инициативата и насърчават активния начин на живот Събитие - участие в спортно изложение в Mall Сердика - организирахме спортни предизвикателства и раздадохме над 300 спортни награди 2. Дейностите по подкрепа на каузата - Летен йога лагер за деца в неравностойно положение от гр. Кюстендил и изграждане на шведска стена в Дом за грижа в гр. Казанлък за Фондация Сийдър - SOS Детски селища България за изграждането на две дървени катерушки с настилка в SOS детски център ‘Дренчета’, село Дрен, както и спортни принадлежности: 63 спортни екипа, 74 чифта маратонки, 26 спортни раници и още над 70 спортни артикула (тениски, топки, ластици, въжета, хилки и др.).

резултати

Прекият резултат е, че в този ден спортуваха 16 102 души. Грижейки се за себе си и здравето си, те се погрижиха и за това спортът да стане една идея по-достъпен за над 200 деца и младежи. Благодарение на инициативата, заедно с екипите на организaциите, които подкрепихме, успяхме да създадем приключения и позитивни емоции, които да подпомогнат развитието и възможностите на младежите.