Проект - Бош Инженеринг Център София: С грижа за развитието на служителите и инвестиция в бъдещи таланти

Компания

Категория

Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд

Описание на проекта

цел на проекта

Бош Инженеринг Център София стартира дейността си през пролетта на 2019 със 100 специалисти, а сега близо 500 професионалисти развиват значими международни проекти, свързани с автомобилите на бъдещето и безопасното шофиране,с грижа за околната среда и обществото. Основна цел на ИЦС е да се позиционира като предпочитан работодател, който дава възможност на екипите си да разработват иновации за автомобилната индустрия, предлага атрактивен финансов и социален пакет,създава семейна среда,уникална корпоративна култура и усещането,че всеки служител е ценен и е много повече от колега. Инвестицията в образование и развитие на млади таланти в IT сферата е също сред целите на ИЦС. Дуалното обучение, стажантските програми,работата с университетите са част от добрите дългосрочни практики на Център

целева група

*Настоящите служители на Бош Инженеринг Център София. *Специалисти с инженерни и IT специалности, с подходящ профил и квалификация от България и чужбина. *Млади таланти от специализираните гимназии и университетите.

продължителност

Проектът е дългосрочен. Той е заложен във философията на създаването на Бош Инженеринг Център София и реализирането му започва с откриването на Центъра през пролетта на 2019 г. и ще продължи и занапред. Компанията демонстрира отговорност и добри практики като работодател, предлагайки дългосрочна заетост и образование, както и подкрепа в професионалното развитие на служителите си и инвестиция в бъдещи кадри.

дейности по проекта

Над сто обучителни сесии на различни теми за служителите – от комуникационни умения до софтуерна архитектура за автомобили. Две лидерски академии за всички управленски позиции с използване на геймификация и различни видове мобилни приложения, съобразени с най-новите тенденции. Програма за развитие за екзекютив мениджъри, създадена изцяло на база на конкретните нужди на екипите. Старт на първата академия на Центъра за обучение на софтуерни инженери - Bosch ECS Career Camp, под менторството на доказани професионалисти в сферата на разработването и тестването на софтуер. Откриване на втори нов офис за екипа в една от най-модерните офис сгради в София, в близост до първия. Откриване на спортна площадка за служителите с уреди и настилка за Street Fitness на територията на София Тех Парк; организиране на серия вътрешни събития и кампании за сплотяване на екипа и обмяна на опит. Сформиране на атрактивен финансов и социален пакет за служителите, който стимулира специалисти от страната и чужбина да се върнат в България, за да работят в Центъра.

резултати

От 2019 до края на 2021 Бош ИЦС се разрасна 4 пъти като непрестанно осигурява отлични възможности за кариерно и професионално развитие на близо 500 софтуерни и хардуерни инженери. С новия офис, през 2021 г. към работните си площи Бош ИЦС добави 17 зали за срещи, 12 фокус зали, 8 специализирани помещения, а в унисон с политиката за осигуряване на вдъхновяваща работна среда, предлага на служителите си и 4 гейминг зали и релакс зони. В обучителните сесии, лидерските академии и програмата за екзекютив мениджъри участваха над 300 служители. Първата академия Bosch ECS Career Camр обучава и подготвя близо 30 бъдещи софтуерни инженери. Стажантската програма и дуалното обучение дават допълнителни възможности за кариера на талантливи млади хора от специализираните гимназии и университетите.