Проект - ТРАЯНА. Добро за споделяне!

Компания

Категория

Награда за маркетинг, свързан с кауза

Описание на проекта

цел на проекта

Марките на ПРЕСТИЖ са едни от най-предпочитаните и любими марки в България. Ежегодно достигат до милиони българи. Те имат силата да създават послания, да възпитават, да напомнят традиционни български ценности, да будят оптимизъм. В нашия екип вярваме, че е наша отговорност да създаваме марки с послания, които отиват отвъд обичайния маркетинг. Мисията на нашата марка ТРАЯНА е да припомни и обърне внимание на хората за онези малки жестове на добрина, които не изискват много, но ни дават много. Зареждат ни с положителна енергия, връщат усмивката на лицата ни и най-важното – връщат вярата в доброто. Траяна има за цел да вдъхновява хората да бъдат по-добри, по-човечни един към друг, да се замислят за голямата сила на малките жестове на добрина. Да добавим стойност като изградим бранд с мисия

целева група

Хората, които обичат да се наслаждават на живота, традиционалисти, хора на рутината и подреденото ежедневие, вярват в традиционните и класически ценности. Харесват български вкусове, на които могат да разчитат. Стремят се да имат качествен живот заобиколен от семейство и приятели. Нашите служители също. Те се гордеят с това, което правим в Престиж – ние не само създаваме продукти с най-добро качество, а полагаме усилия да създаваме положителен пример в обществото, в което живеем.

продължителност

В Престиж се гордеем с нашата корпоративна социална отговорност, по чийто инициативи в последните години сме раздали стотици хиляди продукти и сме подпомогнали стотици активности и каузи. Но в последно време си дадохме сметка, че можем да правим още повече – не само да помагаме с приходите от нашите продажби, а да помагаме с начина, по който създаваме тези продажби. Създаваме марки с мисия, които имат силата да възпитават, да напомнят традиционни български ценности, да будят оптимизъм.

дейности по проекта

1) Инвестирахме в чисто нов телевизионен клип. Заложихме на доброто, което се предава от човек на човек. Показахме красивото, позитивното, ведрото. Снимахме клип в красивата ни столица, за да покажем прекрасното лице на родната природа и архитектура. Работихме с на изцяло български екип, за да докажем за пореден път таланта на българите. 2) Рискувахме и сменихме изцяло дизайна на всички нашите опаковки с марката Траяна. Вярваме, че виждайки нещо толкова красиво и цветно, любителите на Траяна ще се усмихнат и вдъхновят за следващото добро дело. Ето защо посветихме и централно място в нашия дизайн на изречението посланието: „Направи живота по-цветен и красив с малка добрина“ През 2021г. инвестирахме над 400 000 лева не в комуникационната платформа на Траяна, а в това да припомним на хората за онези малки жестове на добрина, които не изискват много, но ни дават много. Инвестирахме в доброто, за да има повече добри новини в нашия ефир и да апелираме към хората да бъдат по-добри. Искаме да подсещаме българите за тези малки жестове всеки път, когато са в магазина, всеки път, когато посягат към любимата кутия с бисквити Траяна.

резултати

Добавихме стойност към бранда Траяна - сега любимите бисквити на поколения българи са символ не само на любим вкус, а и на доброто. За една година се продават близо 6 милиона кутии Траяна – това са 6 милиона повода да вдъхновим някой да направи добро, да се усмихне и да предаде нататък. А още много милиони ще бъдат „заразени“ от посланието за смисъла на малките добрини от телевизионния екран, от дигиталния свят или от рафтовете в магазините. Траяна е най-сладкият начин да споделяме доброто. Започнахме поетапното лансиране на новите опаковки от началото на октомври 2021г и получаваме първите позитивни реакции и отзиви, но разбира се предстои да усетим цялостния ефект от промяната на Траяна и мисията, зад която застава – да ни напомня за малките жестове на добрина.