Проект - Образование за всяко дете

Компания

Категория

Инвеститор в знанието

Описание на проекта

цел на проекта

През 2021г. за втора поредна година ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ обединиха усилия в кампанията „Образование за всяко дете“, чиято цел е набирането на средства за развитието на първата приобщаваща образователна платформа в страната https://podkrepime.mon.bg/. Създаването й стартира през 2020г., а през 2021г. кампанията „Образование за всяко дете“ продължи, за да бъдат осигурени средства за нейното развитие и надграждане. Децата със специални образователни потребности в системата на предучилищното и училищното образование са над 26 000. Те се нуждаят от обучение, съобразено със специфичните им потребности. Платформата предоставя безплатни образователни и терапевтични ресурси и може да улесни взаимодействието между специалисти (ресурсни учители, психолози, логопеди), учители, родители и деца.

целева група

Очакванията са в началото чрез платформата да бъдат подкрепени около 3300 деца със специални потребности, 500 специалисти и най-малко 200 родители. Целта на платформата е да предостави дългосрочна и устойчива подкрепа, която с времето да обхване по-голямата част от децата с увреждания в страната.Кампанията за създаването на платформата беше подкрепена от БНТ, БТВ, БГрадио, Нет инфо и много други, като през различни дигитални канали информацията за платформата е достигнала до стотици хиляди хора.

продължителност

Инициативата „Образование за всяко дете“ се проведе в периода 02.12.21 – 05.01.22г. за втора поредна година. Клиентите на веригата участваха чрез т.нар. „активен тип“ дарение от 1лв. или по-голяма сума. През миналата година бяха дарени 170 476 лв., а през тази 225 255лв. за създаването и развитието на платформата https://podkrepime.mon.bg/.Кампания е част от поредица дарителски кампании в супермаркети ФАНТАСТИКО в подкрепа на различни организации (УНИЦЕФ, SOS Детски селища, И аз мога, Оле Мале).

дейности по проекта

Дейности за популяризиране на дарителската кампания „Образование за вдяко дете“: - Изработване на дизайн за комуникационни материали; - Изработване на печатни информационни материали и разпространението им: седмична брошура с тираж 400 000 бр., плакати, уоблери и др. материали за всички 45 супермаркета на веригата; - Популяризиране на каузата във всички дигитални канали на партньорите – www.fantastico.bg, https://www.unicef.org/bulgaria/, профили на партньорите в социалните мрежи Facebook, LinkedIn и др. и достигане до стотици хиляди онлайн потребители; - Радио реклама в супермаркетите, достигаща до 100 000 клиенти дневно; - Медийни публикации и участия в телевизионни предавания, включително с национално покритие: БНТ, БТВ, БГ Радио, Нет Инфо, forbesbulgaria.com, 24chasa.bg, stolica.bg и др.; - Вътрешно обучение за правилното провеждане на кампанията от над 700 касиери; - Всекидневен анализ на резултатите от провеждането на кмапанията.

резултати

225 255лв. бяха дарени в подкрепа на кампанията „Образование за всяко дете“ от клиентите на ФАНТАСТИКО в периода 02.12.2021г. – 05.01.2022г. Със средствата, дарени в предходната година (170 476лв.), общият размер на финансирането за платформата е 395 731лв. Платформата беше разработена, тествана, а в началото на тази учебна година започна да функционира, като е интегрирана в цялостната база с ресурси на МОН. Платформата вече е посетена от над 6000 потребители, регистрация за достъп до конкретни ресурси имат 357 специалисти и 29 деца. 135 специалисти от цялата страна са обучени за работа с платформата. С надграждането на ресурсите в платформата ще бъдат разширени възможностите на децата със СОП за допълнителна подкрепа в цялата страна, особено в условия на пандемия.